Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες για τις αποφάσεις της κυβέρνησης επί των αιτημάτων τους, ενώ τα τρακτέρ του παραμένουν παραταγμένα στις εθνικές οδούς. Κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους θεωρείται η σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή, υπό τον πρωθυπουργό.

Στη σύσκεψη θα προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και η στάση της κυβέρνησης, χωρίς να αποκλείεται να εξεταστούν και νέα μέτρα για τους αγρότες, με τα περιθώρια όπως διαμηνύεται να είναι εξαιρετικά στενά, σύμφωνα με Τα Νέα.

Στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη με τη συμμετοχή του υπoυργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη και του αναπληρωτή υπουργού Μ. Χαρακόπουλου εξετάστηκαν και κάποια αιτήματα των αγροτών που μέχρι τώρα δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Στο τραπέζι βρίσκεται το κατά πόσο μπορεί να παραταθεί το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των αγορών για μία διετία, αλλά και το θέμα με τα εκπρόθεσμα δάνεια των αγορών από την παλαιά ΑΤΕ.

Την Πέμπτη προκλήθηκε νέα ένταση στο μπλόκο της Νίκαιας στην Λάρισα μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι αγρότες επιχείρησαν για άλλη μια φορά, πεζή και με τα τρακτέρ, να φτάσουν στην νέα εθνική οδό.

Οι αστυνομικοί, μέσα από τα χωράφια, προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά μια ομάδα των αγροτών κατάφερε να φτάσει στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού.

Τελικώς οι αγρότες, που ζητούσαν να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν συνέλευση πάνω στο οδόστρωμα της νέας εθνικής οδού, υπαναχώρησαν και επέστρεψαν στο μπλόκο της παλαιάς εθνικής οδού.

Συγκεντρώσεις τρακτέρ γίνονται και στη Λαμία (Δημογιάννης), στη Θήβα (90ό χιλιόμετρο), στην Κουλούρα (Ημαθία), στις Σέρρες, στη Δράμα και σε κάποια χωριά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

 

in.gr