Τη ζωή του σε τουλάχιστον 25 άνθρωποι στοίχισε ισχυρότατη έκρηξη στην έδρα της μεξικανικής πετρελαϊκής Pemex στην Πόλη του Μεξικού, εγκλωβίζοντας άγνωστο αριθμό άλλων στα ερείπια.

Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν όσους έχουν παγιδευτεί και να τους απεγκλωβίσουν. Οι τραυματίες φτάνουν τουλάχιστον τους 100, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Η έκρηξη, αδιευκρίνιστης μέχρι στιγμής αιτίας, έπληξε το υπόγειο και τους δύο πρώτους ορόφους του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στα ΜΜΕ, εικάζεται ότι η έκρηξη οφείλεται σε κάποιου είδους διαρροή αερίου. Οι αξιωματούχοι πάντως επιμένουν ότι τα αίτια ακόμη διερευνώνται.

Οι αστυνομικές αρχές γρήγορα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το κτίριο, ενώ εικόνες που προβλήθηκαν στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχνα ότι σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο ισόγειο του κτιρίου και πολλά παράθυρα έσπασαν στους πρώτους ορόφους.

«Το κτίριο κλυδωνίστηκε, το ρεύμα κόπηκε και ξαφνικά υπήρχαν συντρίμμια παντού. Οι συνάδελφοί μας, μας βοήθησαν να βγούμε από το κτίριο», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Η Pemex είχε δηλώσει αρχικά ότι το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας εκκενώθηκαν εξαιτίας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη χωρίς να όμως να δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα αίτια.

Η Pemex έχει ιστορικό πολύνεκρων δυστυχημάτων -με πιο πρόσφατο περιστατικό την έκρηξη σε μονάδα φυσικού αερίου στο βόρειο Μεξικό, με 30 νεκρούς.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook