Τελευταία ενημέρωση 16:25

Ένοπλη ληστεία στο Καστέλι Κισσάμου πραγματοποιήθηκε,μέσα στην πόλη, λίγο πριν τις 10 το πρωί,ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο συνολικά ληστών, οι οποίοι άφησαν πίσω τους ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί απο το Ρέθυμνο με πινακίδες κλεμένες απο τα Χανιά.

Δύο άτομα που είχαν καλύψει πρόχειρα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οπλισμένα με αυτόματο όπλο και πιστόλι ακινητοποίησαν καταμεσής του δρόμου, δύο υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, έναν άντρα και μια γυναίκα, που πεζοί, με τη συνοδεία αστυνομικού μετέφεραν χρήματα από Τράπεζα προς το τοπικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ για την πληρωμή συντάξεων.

Οι δράστες αφόπλισαν τον αστυνομικό από τον οποίο μάλιστα πήραν το όπλο, άρπαξαν τον σάκο με τα χρήματα που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περιείχε 250.000 ευρώ, και αρχικά τράπηκαν σε φυγή πεζοί, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αγνώστου τύπου.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε \”φύλλο και φτερό\” το ένα αυτοκίνητο των ληστών

\"\"

Λίγα μέτρα απο το σημείο της ενέδρας βρέθηκε ένα κόκκινο όχημα με το οποίο έφτασαν εκεί οι δύο ληστές (φωτο οχήματος απο sadentrepese.blogspot.gr)

Το αυτοκίνητο αυτό, είχε κλαπεί πριν απο δύο ημέρες απο το Ρέθυμνο, ενώ οι ληστές του έβαλαν πινακίδες που είχαν κλαπεί απο άλλο αυτοκίνητο απο τα Χανιά.

Το κόκκινο βαν μεταφέρθηκε με γερανό στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και εκεί οι ειδικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, το έχουν κάνει στην κυριολεξία \”φύλλο και φτερό\” προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ληστές γνώριζαν την μεταφορά των χρημάτων και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται σχεδόν κάθε μήνα και είχαν τον χρόνο να κατοπτεύσουν την περιοχή και να οργανώσουν την ληστεία αλλά και κυρίως τον τρόπο της διαφυγής τους.

Αφού στάθμευσαν το κόκκινο βαν σε ένα στενάκι, πλησίασαν κοντά στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και περίμεναν. Μόλις είδαν τους υπαλλήλους με τον αστυνομικό να πλησιάζουν, πετάχτηκαν μπροστά τους και απειλώντας τους με τα δύο όπλα που κρατούσαν πήραν απο τον αστυνομικό το υπηρεσιακό του όπλο, άρπαξαν τον σάκο με τα χρήματα και ετράπησαν σε φυγή φωνάζοντας ότι εαν τους ακολουθήσει κάποιος, θα τον πυροβολήσουν.

Οι αστυνομικές αρχές των Χανίων έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο ατόμων που συμμετείχαν στην απίστευτη αυτή ένοπλη ληστεία, σε κεντρικό δρόμο της πόλης του Καστελίου.

Η ανακοίνωση

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (01-02-2013) το πρωί διέπραξαν ένοπλη ληστεία, σε βάρος δυο (2) υπαλλήλων που εκτελούσαν χρηματαποστολή στο Καστέλι Κισάμου Χανίων.

Ειδικότερα, οι δύο (2) δράστες, από τους οποίους ο ένας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έφερε αυτόματο πολεμικό όπλο και ο άλλος είχε εν μέρει καλλυμένα χαρακτηριστικά και έφερε πιστόλι, ακινητοποίησαν αρχικά ένστολο αστυνομικό, ο οποίος επιτηρούσε πεζός την μεταφορά των χρημάτων και του αφαίρεσαν το όπλο του.

Στη συνέχεια, οι δράστες αφαίρεσαν από τους δυο (2) ταχυδρομικούς υπάλληλους, σάκο με μεγάλο χρηματικό ποσό, που μετέφεραν πεζοί από υποκατάστημα τραπεζικού καταστήματος σε παρακείμενο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ.

Οι δράστες αρχικά τράπηκαν σε φυγή πεζοί, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αγνώστου τύπου. Στο σημείο της ληστείας βρέθηκε κλεμμένο όχημα που έφερε κλεμμένες πινακίδες.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook