Η διοργάνωση του φεστιβάλ της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου με τίτλο «Περιβάλλον – Κρίση – Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο στις 23 & 24/2, προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Οι συμμετοχές μέχρι στιγμής είναι πολλές και σημαντικές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές,

Γιάννης Μακριδάκης – συγγραφέας, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, WWF , Ομάδα Φυσικής Δόμησης Αγ. Νικολάου, Περιβαλλοντικός σύλλογος Ιτάνου, Μ. Τσαντάκης, Πελίτις, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας-Νεάπολης, Δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες Μασταμπά Ηρακλείου, Δ. Παπαδημητρόπουλος – Κομποστοποίηση, Δ. Καροφυλλίδης – Φυσική Καλλιέργεια, Τέρτσα, Γ. Λαγκαδινός κ.ά.

Συνεχίζουμε να ζητάμε συμμετοχές ιδιαίτερα από οικολογικές/περιβαλλοντικές ομάδες από όλη την Κρήτη. Μάλιστα για την διευκόλυνση της συμμετοχής τους έχουμε εξασφαλίσει την δυνατότητα δωρεάν διαμονής σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου για τις ημέρες του φεστιβάλ.

Μέχρι στιγμής προσανατολιζόμαστε στο να υπάρχουν 5 θεματικές συζητήσεις που θα επιδιώξουν να δώσουν κάποιες βασικές κατευθύνσεις στο πώς το «οικολογικό κίνημα» οραματίζεται την ανάπτυξη σε θέματα όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και οι φυσικοί πόροι, η αγροτική παραγωγή αλλά και το πώς αντιμετωπίζει ζητήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και ο χωροταξικός σχεδιασμός. Στο κλείσιμο του φεστιβάλ θα γίνει μια κεντρική συζήτηση που θα επιχειρήσει να συνθέσει όλα τα συμπεράσματα των παραπάνω θεματικών.

Επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ εκτός από τις συζητήσεις θα λαμβάνουν χώρα διάφορα δρώμενα όπως παρουσιάσεις, ενημερώσεις, περιβαλλοντικά εργαστήρια, δραστηριότητες για παιδιά, ψυχαγωγικές δραστηριότητες κ.ά.

Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει χώρος για «περίπτερα» των συμμετεχόντων που θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώσουν για τις δράσεις τους και να συζητήσουν με τους επισκέπτες.

Με την στήριξη και την συμμετοχή σας, ευελπιστούμε ότι το φεστιβάλ «Περιβάλλον – Κρίση – Ανάπτυξη» μπορεί να είναι ένα από τα σημαντικότερα «οικολογικά» γεγονότα της χρονιάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook