Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κατά την οποία παρέστη και ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κωστής Δερμιτζάκης, συζητήθηκε ως κατεπείγον θέμα η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΑΘΗΝΑ», για την κατάργηση του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο λειτουργεί επιτυχώς στην Ιεράπετρα, από το έτος 2003.

Ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, που έλαβαν το λόγο, εξέφρασαν την οργή του λαού της Ιεράπετρας για τη συγκεκριμένη αβάσιμη, άδικη και ατεκμηρίωτη πρόταση, η οποία αποτελεί τη σταγόνα που υπολειπόταν για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής της κοινωνίας της Ιεράπετρας.

Οι συνδημότες μας διαπιστώνουν καθημερινώς τη λήψη αποφάσεων σε κεντρικό επίπεδο, οι οποίες ουδόλως λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της Ιεράπετρας και του Νομού Λασιθίου, τους οδηγούν δε σε καθεστώς καθημερινής ταλαιπωρίας, αλλά και οικονομικής επιβάρυνσης.

Ο Δήμαρχος επισήμανε ιδιαιτέρως την αφερεγγυότητα του πολιτικού συστήματος, σε επίπεδο μάλιστα Υπουργού, δεδομένου ότι προ ολίγων ημερών ο κύριος Αρβανιτόπουλος τους διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το Τμήμα του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα.

Μετά από εκτεταμένη συζήτηση, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1. Να μη λειτουργήσουν σήμερα, 1η τρέχοντος, οι δημοτικές Υπηρεσίες και να υψωθούν μαύρες σημαίες στο Δημαρχείο, σε ένδειξη της οργής και της διαμαρτυρίας του λαού της Ιεράπετρας.

2. Να υπάρξει επαφή του Δημάρχου με τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, η οποία, όπως μας έχει διαβεβαιώσει ουδέποτε πρότεινε την κατάργηση του Τμήματος. Επομένως είναι λογικό να συμπαραταχθεί με το Δήμο , στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαβούλευσης, για την ανάκληση της συγκεκριμένης πρότασης.

3. Να επιδιωχθούν να υπάρξουν επαφές, στην Αθήνα, με τις ηγεσίες ή αρμόδια για την Παιδεία στελέχη των πολιτικών κομμάτων, ώστε να τους επισημανθεί η κατάφωρη αδικία σε βάρος της Ιεράπετρας, η οποία, ενώ προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, αποστερείται την τρέχουσα περίοδο από Υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούσαν στην πόλη μας από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια ή και ακόμη νωρίτερα (Εφορία, Τελωνείο, ταμειακή Υπηρεσία ΟΤΕ, ΕΘΙΑΓΕ, Νοσοκομείο).

4. Να συγκληθεί το ταχύτερο δυνατόν, παρουσία και των δύο Βουλευτών του Νομού, του Περιφερειάρχη, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης του διοικητή της 7ης ΔΥΠΕ και κάθε άλλου αρμοδίου, μονοθεματική συνεδρίαση, κατά την οποία θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για τις μέχρι σήμερα, αλλά και για τις επαπειλούμενες αρνητικές εξελίξεις, μετά τη συρρίκνωση, την κατάργηση ή την απειλή να συμβεί αυτό, κρίσιμων Υπηρεσιών.

5. Να κληθεί ο λαός της Ιεράπετρας σε ενεργή και άμεση έκφραση της δυσφορίας και της αντιθέσεώς του στην επιχειρούμενη πολιτική, εξαιτίας της οποίας η Ιεράπετρα έχει τεθεί σε διωγμό, οι δε συνδημότες μας υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία καθημερινώς, κατά την άσκηση των δικαιωμάτων ή στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook