Την πρόθεσή της να μη λογοκρίνει τα ονόματα ηγετικών κληρικών, οι οποίοι έλαβαν τις κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς, στις περίπου 30.000 σελίδες απόρρητων εκκλησιαστικών εγγράφων που επίκειται να αποδεσμευτούν εξέφρασε η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Λος Άντζελες.

«Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε τις λογοκρισίες για τα πρόσωπα – κλειδιά σε κάθε έγγραφο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Χένιγκαν, δικηγόρος της Αρχιεπισκοπής. «Δεν θα υπάρξει καμία ασάφεια».

Η εν λόγω απόφαση θα επιτρέψει στους δικηγόρους των θυμάτων, οι οποίοι θα εξετάσουν τα εκκλησιαστικά έγγραφα, να μελετήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το ρου των αποφάσεων της Εκκλησίας σχετικά με τις κακοποιήσεις, και να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα για τον χειρισμό των ιερέων που εμπλέκονταν σε σκάνδαλα.

Η απόφαση για απόλυτη διαφάνεια από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής του Λος Άντζελες έρχεται έπειτα από έναν πολυετή αγώνα από την πλευρά των θυμάτων και ορισμένων μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τα δικαιώματα ιδιωτικότητας των ιερέων.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook