Στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος ο Πολιτισμός της ελιάς, οι μικροί μαθητές του παιδικού σταθμού Σκινέ του Δήμου Πλατανιά πραγματοποίησαν επίσκεψη την Παρασκευή 25/01/13 στο ελαιουργείου του κ.Κατράκη.

Εκεί τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την διαδικασία παραγωγής λαδιού από την στιγμή που έφταναν στο ελαιουργείου οι ελιές.

Παρακολούθησαν όλη την διαδικασία που έγινε στα μηχανήματα, ένα προς ένα μέχρι της τελικής συγκέντρωσης του λαδιού στην δεξαμενή, απ\’ όπου θα το πάρει ο παραγωγός.

Είναι βασικό, τα παιδιά να μάθουν και να γνωρίσουν από μικρά την ανεκτίμητη αξία του λαδιού για την διατροφή, την υγεία, τον πολιτισμό μας. Το ελαιόλαδο, όπως είναι γνωστό αποτελεί την βάση της μεσογειακής διατροφής και φαίνεται να είναι και το μυστικό της μακροζωίας των Κρητικών. Στους μικρούς μαθητές προσφέρθηκαν φέτες ψωμιού με λάδι και τυρί. Η γεύση και η ποιότητα ήταν εξαιρετική.

Η παραμονή μας στο ελαιουργείο, η φιλοξενία και η εξυπηρέτηση ήταν άψογη! Μικροί και μεγάλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά κ.Μαραγκουδάκη Χρυσάνθη, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του παιδικού σταθμού Σκινέ, κ. Κοκολινάκη Ελπίδα, κ. Βουλγαρίδου Μαρία και κ.Ρουσόγλου Ιωάννα, ευχαριστούν τον κύριο Κατράκη για την φιλοξενία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook