Το θέμα της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει τους νέους ιδιαίτερα στις χώρες του νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της εξελισσόμενης οικονομικής ύφεσης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας (ΕΦΝ) Giuseppe Porcaro.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρίσκεται στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας ως μόνιμο μέλος στις εργασίες της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γ.Γ. του ΕΦΝ ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκή συστράτευση με την λήψη δραστικών μέτρων για να αντιμετωπιστεί ο ‘εφιάλτης’ της ανεργίας που μαστίζει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, με συγκεκριμένα μέτρα που θα τονώσουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΕΦΝ που μίλησε με θετικά λόγια στις στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης, και τις προσπάθειές που γίνονται για την τοπική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τους στόχους του οργανισμού και συμφώνησε ότι είναι σημαντική η συνεργασία όλων για να βοηθηθούν οι νέοι και να στηριχθούν στην αγορά εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας είναι η ομοσπονδία εθνικών συμβουλίων νέων της Ευρώπης και των διεθνών ΜΚΟ νεολαίας. Εκπροσωπεί 98 οργανισμούς και εκατομμύρια νέους στην ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον ΟΗΕ.
Επιπλέον, ο θεσμός «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» θεσπίστηκε και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας εδώ και έξι χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook