Έκκληση προς τους κατοίκους του Πεκίνου έκαναν οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας, ζητώντας τους να χρησιμοποιήσουν λιγότερα πυροτεχνήματα κατά τον φετινό εορτασμό του κινεζικού Νέου Έτους, καθώς η πόλη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο παραμένει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σε επίπεδα ανώτερα του «επικίνδυνου» και «πολύ ανθυγιεινού», αν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν την Παρασκευή βελτίωσαν την κατάσταση.

Το Κινεζικό Νέο Έτος, το οποίο ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου, εορτάζεται παραδοσιακά με την ρίψη πυροτεχνημάτων, κάτι που θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη για τον καινούργιο χρόνο.

Οι εορτασμοί μετατρέπουν τις πόλεις σχεδόν σε πολεμικές ζώνες και επί ώρες ένας πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τον ουρανό τους.

«Για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα και να δημιουργήσετε ένα καλό περιβάλλον για εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα ή καθόλου πυροτεχνήματα, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές των ρυπογόνων ουσιών» ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο από την Υπηρεσία Πυροτεχνημάτων και Κροτίδων του Πεκίνου.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο αριθμός των καταστημάτων που έλαβαν άδεια να πουλάνε πυροτεχνήματα μειώθηκε από 1.429 σε 1.337.

 

in.gr