Τελευταία ενημέρωση: 18:05

Δύο είναι οι νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, μεταξύ των νεκρών είναι ο βομβιστής καμικάζι, ο οποίος ανατινάχθηκε τη στιγμή που περνούσε από το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων στην είσοδο της πρεσβείας.

Πολλά πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης, όπου έχει μεταβεί επίσης ο αρχηγός της τουρκικής αστυνομίας Μεχμέντ Κιλιτσλάρ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) μπροστά από μια δευτερεύουσα είσοδο της πρεσβείας, εκείνη που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να πάρουν θεωρήσεις εισόδου για τις ΗΠΑ και ενώ οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία αναπτύσσουν στο τουρκικό έδαφος, υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ, συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος Πάτριοτ με στόχο την προστασία από συριακές επιθέσεις.

«Δεν θα βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις η επίθεση» δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Φράνσις Ρικαρντιόνε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


εικόνα που μετέδωσε το NTV από το σημείο της επίθεσης



Ακροαριστερή οργάνωση πίσω απο την επιθεση

Το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η ακροαριστερή οργάνωση Λαϊκό Επαναστατικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C).

Ο βομβιστής ήταν ηλικίας περίπου 30 ετών και χρησιμοποίησε πλαστικό εκρηκτικό C-4. Πιστεύεται ότι έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ήταν μέλος του Λαϊκού Επαναστατικού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C).

Η ακροαριστερή οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας κατά αστυνομικών τμημάτων τα τελευταία χρόνια. Εντούτοις, επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook