Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για τα αιτήματα των αγροτών.

Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου παρουσίασε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου, ενώ παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η συνάντηση είχε ουσιαστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και τις επόμενες μέρες σε νέα συνάντηση αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κατά πόσον η δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων των αγροτών.

* Το βράδυ έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα με τον πρωθυπουργό.

Στα μέτωπα των αγροτών

Οι αγρότες που βρίσκονται στον κόμβο της Κουλούρας ανέμεναν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους.

«Να δούμε τι θα ανακοινωθεί και ανάλογα θα δράσουμε» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας, Κώστας Λιολιόπουλος.

Το συγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης ενισχύεται διαρκώς με αγρότες από Πέλλα και Πιερία, ενώ οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Μετά το μεσημέρι αναμένεται και οι αγρότες στη Λαμία να πάρουν τις αποφάσεις τους, αφού εκτιμήσουν την κατάσταση.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή, αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στους αγρότες να κινηθούν προς την εθνική οδό.

Στις Σέρρες οι αγρότες αποφάσισαν κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων με ενδεχόμενη παράταξη των τρακτέρ τους στην κομβική διασταύρωση του Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών-Προμαχώνα.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στην περιοχή της Μαυροθάλασσας να στηθεί και δεύτερο σημείο συγκέντρωσης στο ήδη υπάρχον στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής.

Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Έβρο και Ροδόπη.

Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας την Κυριακή, με παμεσσηνιακή παναγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Σουληνάρι Μεσσηνίας.

Για τρίτη ημέρα βρίσκονται στο δρόμο οι αγρότες της Αργολίδας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο Μάνεση, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook