Την ευθύνη για την αποστολή του τρομοπακέτου, με παραλήπτη το διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, ανέλαβε η ιταλική οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Δίκτυο (FAI)».

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των Αρχών, εντός του φακέλου βρέθηκε προκήρυξη, περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία, την οποία υπογράφει η συγκεκριμένη οργάνωση.

Στο κείμενο της προκήρυξης, η οποία ήταν γραμμένη στην ιταλική γλώσσα, αναγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.

«Δεν αποκλείουμε αναρχικοί και αντιεξουσιαστές της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα προφυλακισμένα μέλη των “Πυρήνων”, να ξεκινήσουν ένα μπαράζ αποστολής δεμάτων-βομβών στη χώρα μας» είχε πει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

«Για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ελέγχουν εξονυχιστικά την αλληλογραφία» είχε τονίσει επίσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook