Ο συνδικαλιστής και πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, ο οποίος αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησε στο φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία», δηλώνοντας ότι αν και δεν είναι ούτε ακαδημαϊκός, ούτε πολύ νέος, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του φορέα.

Ο κ. Μανώλης τόνισε ότι «θα δώσω χωρίς ανταλλάγματα και την ψυχή μου, ως απλός στρατιώτης, σε μια κίνηση που έχει στόχο να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα μιας χώρας ισοπεδωμένης από ένα απαξιωμένο αρχηγοκεντρικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο ο βουλευτής δεν έχει άποψη, ούτε στο κόμμα, ούτε στη Βουλή».

Ο ίδιος δηλώνει ότι μετά από τόσα χρόνια στον συνδικαλισμό και την πολιτική, δεν τον ενδιαφέρει να αποκτήσει μετοχές εξουσίας σε ακόμη ένα πολιτικό κόμμα, αλλά να γίνει «συμμέτοχος και κοινωνός σε μια πατριωτική πρωτοβουλία ελπίδας».

Όπως είχε αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε περίπου 1,5 μήνα το forum αναμένεται να μετεξελιχθεί σε πολιτικό σχηματισμό, στον οποίο θα προσχωρήσουν κυρίως στελέχη και βουλευτές που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το κόμμα που θα σχηματιστεί, με βάση τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν θα έχει ηγεσία κατά τα παραδοσιακά πρότυπα, αλλά θα υπάρχει μια συλλογική ηγεσία που θα λαμβάνει τις κεντρικές αποφάσεις.

Το φόρουμ συγκροτήθηκε σε σώμα και πρόεδρός του εξελέγη ο καθηγητής Γ.Βαμβούκας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook