Στη δημόσια διαβούλευση που τέθηκε από την Πέμπτη το σχέδιο \”Αθηνά\” και το οποίο αφορά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας,  εναποθέτει τις ελπίδες της η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου για κατάργηση του Γενικού Τμήματος του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γ. Φίλη, η παντελής απουσία αναφοράς στο Γενικό Τμήμα που παρατηρήθηκε στο σχέδιο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο (δείτε εδώ), δημιουργεί ενδείξεις ότι το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει σε εφαρμογή του Νόμου που προβλέπει κλείσιμο όλων των Γενικών Τμημάτων της χώρας.

Όπως εξηγεί ο κ. Φίλης ο νόμος ήταν ήδη γνωστός ωστόσο ο ίδιος σε συναντήσεις του με τον κ. Αρβανιτόπουλο είχε λάβει θετική ανταπόκριση στο ενδεχόμενο το Γενικό Τμήμα να μετεξελιχθεί ώστε να δέχεται και προπτυχιακούς φοιτητές και όχι μόνο μεταπτυχιακούς όπως συμβαίνει σήμερα, και με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Στις 10 του Γενάρη μάλιστα το Πολυτεχνείο έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας την πρόταση του Ιδρύματος για την οποία αναμένοταν απάντηση.

Όμως μια ημέρα μετά τη δημοσίευση του σχεδίου και ενώ έλαβε χώρα Γενική Συνέλευση του Τμήματος, ο κ. Φίλης ανέφερε στο Flashnews.gr ότι \”σύμφωνα με το δημοσιευθέν σχέδιο το Γενικό Τμήμα κλείνει\”  ωστόσο δεν γνωρίζει αν το Υπουργείο προτίθεται να δώσει ξεχωριστή απάντηση, θετική ή αρνητική για την πρόταση μετεξέλιξης του Τμήματος.

Ο κ. Φίλης δεν αποκλείει μέσα στο χρονικό διάστημα των 45 ημερών που έχει δοθεί ως περιθώριο κατά τη διάρκεια του οποίου το σχέδιο θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, να δοθεί τελεσίδικη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι ενόψει μάλιστα και της Έκτακτης Συνδιάσκεψης των Πρυτάνεων που έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες στο Λαύριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Τμήμα ειναι το παλαιότερο Τμήμα του Ιδρύματος,  συνυφασμένο με την λειτουργία του Πολυτεχνείου, με πολυπληθές διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, ενώ διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να μετεξελιχθεί ώστε να δέχεται και προπτυχιακούς φοιτητές (στα πρότυπα του αντίστοιχου τμήματος ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ), χωρίς να απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση για αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook