Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ημέρας σαν παιδί: πρωινό ξύπνημα και η μαμά Σοφία να φτιάχνει την γαλλική πλεξίδα γιατί η κόρη της αχτένιστη σχολείο δεν πήγαινε! Τώρα που οι καιροί άλλαξαν, η γαλλική πλεξίδα έγινε ανάποδη και η μαμά είναι κάποια χιλιόμετρα μακρυά. Λάβε δράση λοιπόν και φτιάξε μόνη σου την Μοδάτη πλεξίδα της σεζόν.

Η hair stylist των διασημοτήτων Asgar Saboo μας δείχνει το δρόμο για την ανάποδη γαλλική πλεξίδα, βήμα – βήμα.

1. Προτού αρχίσεις να πλέκεις, βούρτσισε καλά τα μαλλιά σου για να φύγουν οι κόμποι.

2. Μάζεψε τα μαλλιά στο σβέρκο και διαίρεσέ τα σε τρία τμήματα. Ξεκινώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας, στον αυχένα, κράτησε το δεξί τμήμα στο δεξί σου χέρι, το αριστερό τμήμα στο αριστερό σου χέρι και το μεσαίο τμήμα ανάμεσα στον αντίχειρα του αντίχειρα και το δείκτη. Για να ξεκινήσεις την πλεξούδα, πέρασε το δεξί τμήμα πάνω μεσαίο τμήμα και επανάλαβε με το αριστερό τμήμα.

3. Τράβηξε αρκετά τα τρία τμήματα των μαλλιών αφού δεν θέλουμε την πλεξίδα χαλαρή.

4. Συνέχισε να προσθέτεις περισσότερο μαλλί σε κάθε τμήμα μέχρι να φτάσεις ψηλά στο κεφάλι, προσέχοντας το μαλλί που προσθέτεις να είνσι ίσο σε κάθε τμήμα αλλιώς η πλεξίδα θα δείχνει ανομοιόμορφη.

5. Επανάλαβε μέχρι να φτάσεις στην κορυφή του κεφαλιού και στερέωσε τα μαλλιά που έχουν μείνει με λαστιχάκι, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά ελεύθερα.

6. Με τα μαλλιά που έχουν μείνει, κάνε ένα μαλακό κοτσάκι σαν της Κέιτι Πέρι στην πρώτη φωτογραφία ή σαν της φωτογραφίας παρακάτω.

\"\"

Τώρα εφάρμοσε τα βήματα και στο δικό σου όμορφο κεφαλάκι.

womenonly.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook