Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή του Μνημονίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη Ευρωπαίκή Σύνοδο, για να θέσει στους εταίρους το θέμα του «λάθους» που αναγνώρισε το ΔΝΤ.

«Φτάσαμε στο να παραδέχονται οι δανειστές το λάθος και η κυβέρνηση να επιμένει στο λάθος. Τι άλλο περιμένει η κυβέρνηση για να θέσει θέμα στους εταίρους; Για ποιο λόγο θα πρέπει να συνεχίζουμε την εφαρμογή του λάθους;» αναρωτήθηκε.

Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγινε λάθος στον πολλαπλασιαστή για την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για την πραγματοποίηση ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους που αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Υπερασπίστηκε πλήρως την επιλογή του να πραγματοποιήσει τα ταξίδια και τις επαφές στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι στις συναντήσεις, που είχε και στις δύο χώρες, έθεσε θέματα που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει, όπως το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, και σειρά ακόμη θεμάτων για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

«Ας το καταλάβουν μια και καλή. Η διπλωματία της υποταγής, με το ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει και αρχίζει η διπλωματία της διεκδίκησης του δίκιου του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά.

Υπερασπίστηκε επίσης τον ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας και τη συζήτηση που έγινε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ότι: «δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ σαν τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου που καταρρέει. Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό, επιτέλους, οι κυβερνητικοί και μιντιακοί παραχαράκτες της πραγματικότητας και οι αισχροί συκοφάντες.

» Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιστεύουν ότι η προπαγάνδα και τα χαλκεία μπορούν να νικήσουν την κοινωνία και την πολιτική. Εμείς δεν θα γίνουμε σαν κι αυτούς. Δε θα τους μοιάσουμε. Το δικό μας ήθος, το αριστερό μας ήθος, τα δικά μας ιδανικά δεν μας επιτρέπουν άλλα να λέμε και άλλα να κάνουμε. Άλλα να λέμε μέσα και άλλα να λέμε έξω. Άλλα να λέμε προεκλογικά και άλλα να λέμε μετεκλογικά».

Απαντώντας στις επιθέσεις που έχει δεχθεί το κόμμα του το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το αμαρτωλό τρίγωνο: κυβέρνηση-μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κανάλια τους, βρίσκεται σε πανικό, επειδή ξέρουν ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας, επιλέγει αυτή την κρίσιμη ώρα να ενώσει, αντί να διχάσει, όπως κάνει η κυβέρνηση της καταστροφής, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς μας δεν πέφτει στην παγίδα του εμφυλιοπολεμικού κλίματος που σκόπιμα καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία».

Κόντρα με τη ΝΔ

«Ούτε η πιο ακραία συνιστώσα του δεν θα περίμενε τη δημόσια παραδοχή του κ. Τσίπρα, ότι ζήτησε από το ΔΝΤ την άμεση διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Μεταμορφώθηκε και πάλι στο γνωστό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού για να εξευμενίσει τις συνιστώσες του και να ανταγωνιστεί το ΚΚΕ. Κατά τα άλλα, οι γνωστές ύβρεις του κ. Τσίπρα αντανακλούν τον πανικό του από τη βουτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις».

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την πάγια τακτική «να μη λέει κουβέντα για την ταμπακέρα».

»Θα θέσουν το θέμα του "λάθους" του ΔΝΤ ή θα εξακολουθήσουν να "κάνουν την πάπια" μπροστά στους δανειστές;» αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.


in.gr