Αναστάτωση επικρατεί στην Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών έπειτα από νέο σκάνδαλο με αποπλάνηση μαθητών από την καθηγήτριά τους, Ντανίτα Γουίλσον, η οποία φέρεται να είχε ερωτική επαφή με επτά νεαρούς.

Η παντρεμένη 32χρονη καθηγήτρια μαθηματικών συνελήφθη από την αστυνομία έπειτα από πολλαπλές αναφορές και κατηγορείται ότι συνευρέθη σεξουαλικά με επτά μαθητές της ηλικίας 15 και 16 ετών.

Στην πολιτεία της Τζόρτζια το όριο για το αδίκημα της αποπλήνησης είναι μεν τα 16 έτη, συνεπώς δεν κατηγορείται για αυτό ακριβώς το αδίκημα, αλλά απαγορεύεται δια νόμου η σεξουαλική επαφή καθηγητών με μαθητές ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μάλιστα η ανώτερη ποινή για τέτοιο έγκλημα είναι 25 χρόνια και 100.000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο, ενώ η Γουίλσον αντιμετωπίζει μέχρι και 50 χρόνια φυλάκιση, καθώς ένας από τους μαθητές ήταν 15 και υπάγεται στο νόμο περί ανηλίκων.

Η Γουίλσον συνελήφθη από τη Αστυνομία την Τρίτη, ενώ προς το παρόν έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της στο Γυμνάσιο Τσάρλτον, αλλά πληρώνεται κανονικά μέχρι να αποφασίσει το επαγγελματικό της μέλλον το τοπικό συμβούλιο καθηγητών.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook