Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το Σάββατο ο Μαριάνοι Ραχόι, προκειμένου να ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι, ούτε ο ίδιος ούτε το Λαϊκό Κόμμα (PP) έχουν καμία σχέση με τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα El Pais περί «χρηματοδοτήσεων» από επιχειρηματίες.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί: «αυτή η υπόθεση δεν θα αποσπάσει την προσοχή μας από το να διαχειριστούμε την κρίση» είπε.

«Αν κάποιοι φαντάζονταν ότι παρενοχλώντας με θα φοβόμουν ή θα εγκατέλειπα το έργο που μου ανέθεσαν οι Ισπανοί, τους λέω ότι έκαναν λάθος» τόνισε.

Στο ήδη τεταμένο κλίμα σε βάρος του κυβερνώντος ΡΡ για την υπόθέση διαφθοράς του πρώην ταμία του, Κάσο Μπάρθενος, έχει προστεθεί η «λίστα κρυφών δωρεών» του κόμματος που είχε δημοσιεύσει η El Pais.

Εκτός από τις γενναιόδωρες χορηγίες κατασκευαστικών εταιρειών -ιδιαίτερα την εποχή που οδήγησε στο σκάσιμο της ισπανικής κατασκευαστικής «φούσκας»- τα κρυφά βιβλία καταγράφουν επίσης και πληρωμές προς τα υψηλόβαθμα στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, του Μαριάνο Ραχόι συμπεριλαμβανομένου.

Το Σάββατο, ο Ραχόι επανέλαβε εμφατικά ότι ούτε το κόμμα ούτε ο ίδιος δεν έχουν πάρει χρήματα που δεν δηλώθηκαν στην εφορία, δεσμευόμενος εκ νέου ότι θα δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για φορολογικά του στοιχεία.

Την ώρα που μιλούσε ο Ραχόι, έξω απο τα κεντρικά του ΡΡ στη Μαδρίτη είχαν συγκεντρωθεί ξανά διαδηλωτές με πλακάτ που ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας «κλέφτες» τα στελέχη του.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook