Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να λάβει θέση για την κατάργηση, αποψίλωση ή υποβάθμιση των Υπηρεσιών της Ιεράπετρας, τονίζει σε επιστολή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Στην επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή ο Δήμαρχος προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητά από τον κ. Πιτσούλη “ασκώντας το ρόλο του στο πλαίσιο της ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και της άρσης των ενδοπεριφερικών ανισοτήτων, σε επίπεδο νομού, αλλά και της Κρήτης γενικότερα”, να φέρει προς συζήτηση το θέμα “το ταχύτερο δυνατόν”.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Νίκο Καστρινάκη και στους Περιφερειακούς Συμβούλους που εκλέγονται στο νομό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

\”Κύριε Πρόεδρε,

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση της κοινωνίας της Ιεράπετρας εξαιτίας αποφάσεων του κεντρικού κράτους, οι οποίες αποστερούν το Δήμο μας από τη λειτουργία κρίσιμων Υπηρεσιών, που υπήρχαν στην πόλη μας από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Η κατάργηση ή η συρρίκνωση Υπηρεσιών (Μαθητική Εστία, Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας, Τελωνείο Ιεράπετρας, Σταθμός του ΕΘΙΑΓΕ, Ταμειακή Υπηρεσία του ΟΤΕ και της ΔΕΗ) συνεπάγεται καθημερινή ταλαιπωρία των συνδημοτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται για τη διεκπεραίωση τρεχουσών υποχρεώσεών τους να μετακινούνται εκτός Ιεράπετρας.

Ομοίως, μεγάλη αβεβαιότητα επικρατεί σε ό,τι αφορά την πορεία του Νοσοκομείου, αλλά και άλλων κρίσιμων Υπηρεσιών (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ), για τις οποίες κυκλοφορούν φήμες ότι πρόκειται να συρρικνωθούν ή και να καταργηθούν.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του μοναδικού Τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης που εδρεύει στην Ιεράπετρα.  

Είναι βέβαιο ότι, κατά τη λήψη των συγκεκριμένων απαράδεκτων, προκλητικών αποφάσεων, ουδόλως έχουν ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα του νομού Λασιθίου, ότι η Ιεράπετρα είναι η μεγαλύτερη πόλη του και το κύριο αστικό κέντρο της νότιας Κρήτης.

Ουδόλως έχει ληφθεί, επίσης, υπόψη, η μεγάλη συνεισφορά της περιοχής στην εθνική οικονομία, αλλά και οι ανάγκες των κατοίκων της, που απορρέουν από την άσκηση των σχετικών δραστηριοτήτων, εξαιτίας των οποίων η Ιεράπετρα πρωτοπορεί στον τομέα των γεωργικών καλλιεργειών. 

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να λάβει θέση σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, ασκώντας το ρόλο του στο πλαίσιο της ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και της άρσης των ενδοπεριφερικών ανισοτήτων, σε επίπεδο νομού, αλλά και της Κρήτης γενικότερα και παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατόν να συζητήσετε το σχετικό θέμα σε συνεδρίαση του οργάνου στο οποίο προεδρεύετε.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook