Έντεκα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία μιας Αμερικανίδας τουρίστριας η οποία βρέθηκε νεκρή το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

Το πτώμα της Σαράι Σιέρα, 33 ετών, μητέρας δύο παιδιών, εντοπίστηκε στη βάση του τείχους της πόλης, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την εξαφάνισή της. Η αστυνομία ανέκρινε αρχικά έναν Τούρκο τον οποίο είχε γνωρίσει η Σιέρα μέσω του διαδικτύου πριν από τέσσερις μήνες και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε προτού χαθούν τα ίχνη της, στις 21 Ιανουαρίου. Ο άνδρας αυτός αφέθηκε ελεύθερος μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ραντικάλ έχουν συλληφθεί 11 άτομα. Η αστυνομία αναζητούσε την 33χρονη που είχε δηλωθεί αγνοούμενη από την οικογένειά της αφού δεν επέστρεψε ποτέ στη Νέα Υόρκη από τις διακοπές της στην Τουρκία. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Τσαπκίν, διευκρίνισε ότι η γυναίκα είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Η εφημερίδα Μιλιέτ σε σημερινό ρεπορτάζ της γράφει ότι η Σιέρα έφερε επίσης μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα αλλά δεν ήταν θύμα βιασμού, ούτε ληστείας, αφού οι δράστες δεν πήραν τα κοσμήματά της.

Μια άλλη εφημερίδα, η Χουριέτ αναφέρει ως πιθανό σενάριο η γυναίκα να χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για να μεταφέρει ναρκωτικά, όμως η αστυνομία εκτιμά ότι η Σιέρα δεν είχε εμπλακεί σε τέτοιες εγκληματικές ενέργειες.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook