Σε μιαν ερημική περιοχή στην πάνω Αγία Μαρίνα των Χανίων βρέθηκε στις 7:30 το απόγευμα το δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές των ΕΛΤΑ στο Καστέλι Κισάμου.

Πρόκειται για ένα Ι.Χ. δίπορτο επιβατηγό αυτοκίνητο Ford Focus sport, με το οποίο οι ληστές διέφυγαν απο το Καστέλι και το οποίο εντοπίστηκε στο πλαίσιο των εξονυχιστικών ερευνών που κάνουν οι αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της ληστείας.

Εντύπωση προκαλεί το ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε άθιχτο και – όπως και το πρώτο που άφησαν κοντά στον τόπο της ληστείας – θα γίνει \”φύλλο και φτερό\” απο την σήμανση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, στο συγκεκριμένο σημείο οι ληστές θα είχαν αφήσει άλλο ή άλλα οχήματα – πιθανότατα τα δικά τους – με τα οποία και εξαφανίστηκαν.

\"\"

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με τον γερανό της τροχαίας Χανίων το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ μέχρι την ώρα που εγράφοντο αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό απο που είχε κλαπεί.

Το χρονικό της ληστείας

Το πρωί της Παρασκευής, όπως κάθε μήνα, δύο υπάλληλοι των ΕΛΤΑ μαζί με έναν αστυνομικό πήγαν στην Εμπορική τράπεζα Καστελίου και πήραν 250.000 ευρώ για να πληρωθούν συντάξεις του ΟΓΑ.

Λόγω του ότι η απόσταση από την τράπεζα μέχρι το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ είναι περίπου 100 μέτρα, η μεταφορά αυτή γίνεται πεζή.

Αυτό προφανώς το γνώριζαν οι δύο ληστές που περίμεναν μέσα στο κόκκινο βανάκι (κλεμμένο από το Ρέθυμνο με πινακίδες κλεμμένες από τα Χανιά) σε ένα στενάκι σε κοντινή απόσταση από τα ΕΛΤΑ.

Μόλις είδαν τους υπαλλήλους και τον αστυνομικό με τον σάκο με τα χρήματα, κατέβηκαν έχοντας κρύψει τα πρόσωπά τους και με την απειλή ενός αυτόματου όπλου και ενός πιστολιού,
ανάγκασαν τον αστυνομικό να τους δώσει το όπλο του και πήραν την τσάντα με τα χρήματα.

Στην συνέχεια, περπατώντας από στενά και τον κεντρικό δρόμο έφτασαν στο αυτοκίνητο που τους περίμενε και εξαφανίστηκαν.

Αμέσως έφτασαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία πως αργά η γρήγορα, από την προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook