Για «ισοπεδωτικές γενικεύσεις» κάνει λόγο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε «άγρια κακοποίηση» των συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό και «βασανισμούς κρατουμένων».

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέτει στοιχεία στη διάθεσή του για βασανισμούς συλληφθέντων και όχι για τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους – ενέργεια για την οποία μεταξύ άλλων βαρυτάτων αδικημάτων επίσης κατηγορούνται – όφειλε ήδη να τα έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη αντί να εκδίδει ανακοινώσεις, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Οι οποίοι τρομοκράτες, σημειωτέον, έφεραν βαρύτατο οπλισμό και κρατούσαν όμηρο πολίτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Οι υπόλοιποι αφορισμοί, όπως και οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την επίκληση άσχετων με τις συγκεκριμένες συλλήψεις καταγγελιών, είναι εξωφρενικοί αλλά και επικίνδυνοι», προσθέτει.

Δηλώνει τέλος ότι «προκαλεί τεράστια εντύπωση» το γεγονός ότι «το μόνο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να σχολιάσει τις συλλήψεις στο Βελβεντό Κοζάνης, ύστερα από τριήμερη σιωπή, και να καταγγείλει την Ελληνική Αστυνομία στο σύνολό της».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook