Κοινό μέτωπο των τριών κυβερνητικών εταίρων απέναντι στο μπαράζ των κινητοποιήσεων, καθώς και στις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, με αφετηρία το σχέδιο ενιαίας φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με αυτή την ατζέντα, ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει να συγκαλέσει εντός της εβδομάδας νέα σύσκεψη με τους Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη, καθώς κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει ενιαία φωνή από τον τρικομματικό συνασπισμό, πολύ περισσότερο εάν η κυβέρνηση αναγκαστεί να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τους αγρότες και τους ναυτεργάτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, στόχος της σύσκεψης των τριών αρχηγών θα είναι να υψωθεί και ασπίδα προστασίας από τους κυβερνητικούς εταίρους προς τον Γιάννη Στουρνάρα. Η ηχηρή στήριξη του υπουργού Οικονομικών κρίνεται αναγκαία, καθώς εξακολουθεί να δέχεται βολές, ιδίως από τους κόλπους της ΝΔ, παρά τις παρασκηνιακές παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ιδιαίτερη αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσαν τα επικριτικά σχόλια κατά του υπουργού από τον γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη την Κυριακή. Κυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν το βράδυ να αποκηρύξουν τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «προσωπικές απόψεις» του γραμματέα της ΝΔ.

Η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται το αργότερο έως την Τετάρτη, καθώς Πέμπτη και Παρασκευή (7-8 Φεβρουαρίου) ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που καλείται να εγκρίνει τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την εξαετία 2014-2020.

in.gr