Με «ομόλογα τιτλοποίησης» σχεδιάζει να καλύψει η κυβέρνηση μέρος του δανείου των 11,3 δισ. ευρώ που έλαβε η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Τα «ομόλογα τιτλοποίησης» θα εκδοθούν από μία ή περισσότερες εταιρείες ειδικού σκοπού ή επενδυτικά κεφάλαια που θα συσταθούν από το Ελληνικό Δημόσιο ή το TAIΠEΔ και οι οποίες θα κατέχουν μετοχές εταιρειών που θα ιδιωτικοποιηθούν ή θα έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα και κτίρια.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως το σχέδιο εκδόσεως ομολόγων τιτλοποίησης βρίσκεται σε πρώιμη φάση και μελετάται το πλαίσιο λειτουργίας του. Ξεκαθαρίζουν δε πως στους σχεδιασμούς δεν περιλαμβάνεται επί της παρούσης η τιτλοποίηση μελλοντικών εσόδων από την πώληση ποσοστών του Δημοσίου σε δημόσιες επιχειρήσεις.

Τα «ομόλογα τιτλοποίησης» φέρεται να στηρίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στηρίξεως (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ για το ζήτημα υπήρξαν την παρελθούσα εβδομάδα στην Αθηνά διαβουλεύσεις μεταξύ στελεχών του ESM, του ΤΑΙΠΕΔ και του ΟΔΔΗΧ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook