Πληθαίνουν οι «φωνές» για άμεση παραίτηση του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, υπό το βάρος του σκανδάλου με τις παράνομες κρυφές δωρεές προς το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα που αποκάλυψε η εφημερίδα «El Pais».

Ο ηγέτης της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης ζητά την παραίτηση του Ισπανού πρωθυπουργού τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να ηγείται της χώρας» εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος δήλωσε ότι ο Μαριάνο Ραχόι «πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του σε έναν άλλο ηγέτη», καθώς η παρουσία του δεν συμβάλει στην επίλυση της πολιτικής κρίσης.

Διαδηλώσεις κατά του Ραχόι πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις της Ισπανίας. Πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης, της Σεβίλλης και της Μαδρίτης, όπου και σημειώθηκαν συγκρούσεις με την αστυνομία.

Διαδικτυακή αίτηση που καλεί στην παραίτηση του συντηρητικού πρωθυπουργού έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 740.000 υπογραφές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ραχόι αρνήθηκε τις κατηγορίες περί παράνομης χρηματοδότησης του Λαϊκού Κόμματος, λέγοντας ότι θα δημοσιεύσει τα πλήρη στοιχεία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου στο δικτυακό τόπο του κυβερνώντος κόμματος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook