Να απορριφθεί η μελέτη του χωροταξικού σχεδιασμού ζητά ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης με επιστολή του προς την Επιτροπή Διαβούλευσης που συνεδριάζει σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανακολουθία σχεδίων (επί χάρτου) και πολιτικών που επιβάλλονται χωρίς προσχήματα προς άλλη εντελώς κατεύθυνση από τους σχεδιασμούς του χωροταξικού. Επί πλέον και η μελέτη τροποποίησης που έχει εκπονηθεί δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ανάπτυξης της περιοχής του Νομού Λασιθίου.

Κατά τη γνώμη μας με το συνδυασμό της κατεύθυνσης των προτάσεων της μελέτης και των πρόσφατων πολιτικών υποβάθμισης και περιθωριοποίησης της περιοχής μας, προκύπτει μια εικόνα της περιοχής Ιεράπετρας που θα διώχνει τους νέους και θα προσφέρει μόνο φθηνή γη σε κάποιους για «εξωτική» αναψυχή.

Καλό είναι να μας παρουσιάσουν οι μελετητές πόση μείωση πληθυσμού υπολογίζουν στο Νομό Λασιθίου την επόμενη δεκαετία με την εφαρμογή των πολιτικών αυτών, αν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας και ποιες προοπτικές επενδύσεων αναμένονται στην περιοχή μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Ιεράπετρας και καταλήγει:

«Ζητούμε να παρουσιαστούν στην Επιτροπή σας και στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι απόψεις μας, να απορριφθεί η μελέτη που έχει κατατεθεί και να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις ώστε να σταματήσει η πορεία καταβαράθρωσης του τόπου μας και η διαφαινόμενη εκ των πραγμάτων τάση για συγκέντρωση όλου του πληθυσμού στο Ηράκλειο (ή για μετανάστευση)».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook