Με επιτυχία στέφθηκε η όλη προσπάθεια της μεταφοράς των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά με πλοίο των Μινωικών Γραμμών εχθές το βράδυ, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των προϊόντων καθώς και η οικονομική καταστροφή των παραγωγών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης, ευχαριστεί τον Λιμενάρχη Ηρακλείου Αντιπλοίαρχο κ. Θεοφάνη Κούρκουλο, τον Πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Γιάννη Μπρά, την Αστυνομία, καθώς και την Εταιρεία των Μινωικών Γραμμών για την βοήθεια που παρείχαν ως προς τον συντονισμό της όλης επιχείρησης . Τεράστια όπως τόνισε και η βοήθεια των Δημάρχων Ιεραπέτρας κ. Σήφη Αναστασάκη, Σητείας κ. Θεόδωρου Πατεράκη και Βιάννου κ.Παύλου Μπαριτάκη. Επίσης ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων του Ν. Ηρακλείου κ. Τζωρτζάκη και Ντισπυράκη αντίστοιχα, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα από την πλευρά τους.

 Όπως ανέφερε ο κ. Δεικτάκης η επιτυχία της προσπάθειας οφείλεται επίσης και στην ψυχραιμία που επέδειξαν οι αγρότες οι οποίοι συντονίστηκαν κάτω από τις εντολές του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δεικτάκης, σημαντική και καθοριστική ήταν η παρέμβαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος εξασφάλισε την ομαλή αποβίβαση των αυτοκινήτων από το πλοίο ώστε να φθάσουν τα προϊόντα έγκαιρα στις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ο κ. Δεικτάκης αναφερόμενος στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εξήρε τη στάση τους λέγοντας ότι στο Ηράκλειο δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, απεναντίας με την απουσία τους έδειξαν να στηρίζουν την προσπάθεια παρά το γεγονός ότι τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών έπρεπε ήδη να έχουν αντιμετωπιστεί.

« Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ομαλοποιηθεί και τις επόμενες ημέρες η απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων που είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Κρήτης», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook