Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει να πραγματοποιείται, σειρά ενημερωτικών παρουσιάσεων, προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαιστού, με θέμα “Αγαπάμε τον πλανήτη, ανακυκλώνουμε”. Ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Ηρακλείου, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος διοργανώνουν δράσεις που ενημερώνουν τα παιδιά με ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στόχος των δράσεων είναι η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η βιωματική εμπλοκή των εκπαιδευτικών και μαθητών στα θέματα της ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Οι μαθητές παρακολουθούν μια ενημερωτική παρουσίαση από την εκπαιδευτική ομάδα του Δήμου και στη συνέχεια λαμβάνουν μέρος σε βιωματικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που αφορούν τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Η ομάδα που υλοποιεί τη συγκεκριμένη δράση αποτελείτε από τους Ανδριγιαννάκη Κλειώ, Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο, τη Μυρωνάκη Παρασκευή, Φαλελάκη Κων/νο και Χριστοδουλάκη Ελένη, Γεωπόνους.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 29 Μαρτίου 2013 και για το λόγο αυτό η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε ικανοποιημένη που μια τόσο σημαντική ενέργεια ξεκίνησε να υλοποιείται από μαθητές ωστόσο, το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, από τους οποίους θα πρέπει να γίνουν αντιληπτά τα τεραστία οφέλη που προκύπτουν με την υιοθέτηση της ανακύκλωσης ως τρόπου ζωής για την σύγχρονη κοινωνία. Τα οφέλη αυτά τα λαμβάνουν οι δημότες άμεσα, αφού εξοικονομούνται ενέργεια και πρώτες ύλες.