Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσία του Δήμου Γόρτυνας στο \”Carnival-Festival τουρισμού και πολιτισμού\” που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο από τις 7 έως τις 15 Φεβρουαρίου και θα έχει αντικειμενικό σκοπό την προώθηση των Γορτύνιων προϊόντων στην αγορά της Κίνας.

Η αποστολή, που θα εκπροσωπήσει το Δήμο Γόρτυνας στην παγκοσμίας απήχησης έκθεση και η οποία αποτελείται από τον αντιδήμαρχο, Αντώνη Πρινιανάκη και τον γεωπόνο του Δήμου, Νεκτάριο Μπομποδάκη, αναχωρεί αύριο για το Πεκίνο, στοχεύοντας να ανοίξει νέους οδούς στους παραγωγούς της περιοχής για την διάθεση των προϊόντων τους.

Οι άνθρωποι του Δήμου Γόρτυνας αναμένεται να έχουν την προσεχή Πέμπτη συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κίνα ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Κίνας και με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες delicatessen.

Να σημειωθεί πως με τους κ. Πρινιανάκη και Μπομποδάκη θα συνταξιδέψουν ακόμη 20 άτομα ως ειδική αποστολή από την Ελλάδα, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο \”Carnival-Festival τουρισμού και πολιτισμού\” της Κίνας.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου Γόρτυνας η παρουσία στην Έκθεση του Πεκίνου έχει διττή σημασία. Αυτό γιατί αφενός θα επιχειρηθεί όπως προαναφέραμε η προώθηση των προϊόντων της Γορτύνιας γης στην αγορά της Κίνας και αφετέρου θα διερευνηθεί και η δυνατότητα αδελφοποίησης με την επαρχία του Shaoyang, όπου και θα λάβουν χώρα οι συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς αλλά και τους εκπροσώπους της διεθνούς έκθεσης Πεκίνου.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης επισήμανε τη σοβαρότητα της παρουσίας του Δήμου στην έκθεση, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να μπορέσουν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής να βρουν νέες αγορές για τα προϊόντα τους.

\”Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουμε όλοι μας στο Δήμο Γόρτυνας, τα αποτελέσματα της παρουσία μας στην διεθνή έκθεση του Πεκίνου. Η εκπροσώπηση του Δήμου μας σε ένα γεγονός παγκοσμίας εμβέλειας, αποτελεί ουσιαστικά το επιστέγασμα των προσπαθειών που έχει καταβάλει εδώ και δυο περίπου χρόνια η δημοτική αρχή για την προώθηση των προϊόντων της περιοχής μας, διοργανώνοντας ημερίδες και λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες εκθέσεις ανά την Ελλάδα.

Ευχόμαστε όλοι τα αποτελέσματα της παρουσίας μας στο Πεκίνο να είναι θετικά προκειμένου να ανοίξουμε νέους δρόμους για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις του τόπου μας, συμβάλλοντας έτσι κι εμείς από τη σκοπιά μας για την ανάπτυξη της Γόρτυνας αλλά και των γύρω περιοχών.

Έχουμε δεσμευτεί και το κάνουμε πράξη, πως ο Δήμος Γόρτυνας θα σταθεί δίπλα στις προσπάθειες των παραγωγών και των επιχειρηματιών του Δήμου, για την προώθηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Γόρτυνας, όχι μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Παράλληλα θα διερευνηθούν και οι προοπτικές για να γίνει αδελφοποίηση του Δήμου μας με την επαρχία του Shaoyang, ώστε στο μέλλον να έχουμε πάντα ανοικτή μια δίοδο επικοινωνίας με την μεγαλύτερη αγορά του κόσμου\” ήταν τα λόγια του κ. Σχοιναράκη.

Τα προϊόντα που θα εκθέσουν οι άνθρωποι του Δήμου Γόρτυνας είναι ελαιόλαδο, ελιές βρώσιμες, κρασί, επιτραπέζιο νερό, αρωματικά φυτά και βότανα. Αναλυτικά οι εταιρίες και τα προϊόντα που θα εκπροσωπηθούν είναι : Ελαιόλαδα: Ευρυπίδης ΑΕ Αφοί Μελαμπιανάκη, Μανουσάκης, Crete in bottle Μακρυγιαννάκη, Ελαιόλαδο κι ελιές βρώσιμες από ΕΑΣ Μεσσαράς, Ζυμαρικά ΜELCO, Κρασι ΟΡΘΗ ΠΕΤΡΑ κτήμα Ζαχαριουδάκη, Νερά ΡΟΥΒΑΣ, ΙΔΑΙΑ ΓΗ Συνεταιρισμός Γυναικών Γέργερης, Δημιουργίες Ζύμης Παπαγρηγορίου – Τσικνάκη Σταυρούλα, Αρωματικά φυτά Βότανα nivritos Tσακαλάκης Δημήτρης

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα έξοδα του ταξιδιού είναι πληρωμένα λόγω της διάκρισης του Δήμου Γόρτυνας στο \”3ο Agroquality Festival\” που έγινε στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο κι έτσι ο προϋπολογισμός του Δήμου επιβαρύνεται μόνο τα εισιτήρια των μελών της αποστολής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook