Η Α΄ φάση της αναθεώρησης του Περιφερειακού πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρας Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης συζητήθηκε στην σημερινή ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει συστήσει η Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι «ο καθένας που συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης θα πρέπει να διατυπώσει ξεκάθαρες προτάσεις πάνω στις αρχές και τις δεσμεύσεις του προηγούμενου ΠΠΣΧΑ (Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης), να εντοπίσει και να αξιολογήσει λανθασμένες προβλέψεις που δεν επαληθεύτηκαν, προτάσεις που είτε δεν υλοποιήθηκαν, είτε αντιμετώπισαν προβλήματα στην υλοποίηση τους, και να αναλυθούν εν συντομία, πως όλα αυτά λειτούργησαν σε βάρος της ανάπτυξης της Κρήτης γενικότερα, είτε της περιοχής τους συγκεκριμένα».

Ο κ. Καλογερής είπε ακόμα ότι τα στοιχεία και οι παρατηρήσεις που θα κατατεθούν στην Επιτροπή Διαβούλευσης όπως: για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης, της στήριξης των ερευνητικών μας ιδρυμάτων, της καινοτομίας, αλλά και της ήπιας ανάπτυξης, από τους εκπροσώπους των φορέων και των παραγωγικών τάξεων πρόκειται να συμπεριληφθούν στην εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο που κατά το νόμο γνωμοδοτεί προς το ΥΠΕΚΑ για την έγκριση της Α΄φάσης.

«Ένα Περιφερειακό Συμβούλιο που πρέπει να γίνει στο 1ο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη, και ίσως συνεχόμενα με το Ρυθμιστικό Ηρακλείου» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης.

Στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, εκπρόσωποι δημάρχων, επιστημονικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, παραγωγικών τάξεων και φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και εκπρόσωποι πολιτών (κατόπιν κλήρωσης).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook