Έλεγχο σε 1.267 δικαιούχα πρόσωπα, τα οποία ελάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, διενήργησε το ΣΔΟΕ και εντόπισε ότι σε 312 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης.

Παράλληλα, έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, και από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 4.283.290 ευρώ.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης.

Επίσης, πρόστιμα ύψους 3 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν από το ΣΔΟΕ σε 502 διακινητές πετρελαίου θέρμανσης. Πρόκειται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν για μη καταχώριση φορολογικών στοιχείων στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Τέλος, σε αποθήκη στην Θεσσαλονίκη, το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατέσχεσε 2.919 απομιμητικά προϊόντα (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON, GUCCI, ARMANI κ.λπ.

Συνελήφθη ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης και οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας παράνομων μικροπωλητών.


in.gr