Με την πεποίθηση ότι η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση μπορούν να διασφαλίσουν την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του Κινητού και με αφορμή την αυριανή Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, ο ΟΤΕ και η COSMOTE υλοποιούν για ακόμη μια χρονιά ενημερωτική εκστρατεία. Με το μήνυμα «Στον παραμυθένιο κόσμο του internet, θέλουμε να λείπει ο κακός!» και μέσα από μια σειρά στοχευμένων ενημερωτικών πρωτοβουλιών και δράσεων, ο ΟΤΕ και η COSMOTE απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους χιλιάδες εργαζόμενους του Ομίλου.

Ενημέρωση γονέων & παιδιών στο Mall Athens

• Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ και η COSMOTE πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση για γονείς, εφήβους και παιδιά, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013, στο the Mall Athens. Ειδικοί επιστήμονες από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», ενημέρωσαν γονείς και παιδιά για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους πιθανούς κινδύνους αλλά και τον εθισμό των νέων, μέσα από ενδιαφέρουσες διαδραστικές ενέργειες.

Παρουσίαση ερευνών και δράσεων από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας

• Ο ΟΤΕ και η COSMOTE συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», σήμερα Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στην οποία παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία από πρόσφατες έρευνες, καθώς και συγκεκριμένες δράσεις σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Οι εταιρείες στηρίζουν τις δράσεις της Μ.Ε.Υ. για την ασφαλή πλοήγηση εδώ και 3 χρόνια.
• Ένα από τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας κατέδειξε ότι μόνο το 28,8% των εφήβων αναφέρουν πως έχουν ενημερωθεί σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο (Πηγή: Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Αποτελέσματα Έρευνας Δεκέμβριος 2012-Ιανουάριος 2013).

Θεατρική παράσταση για νέους στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

• Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου» τη Δευτέρα 4/2 και την Τρίτη 5/2 για σχολικές ομάδες, και για το κοινό το Σάββατο 9/2 και την Κυριακή 10/2, 13.30μ.μ.-14.30μ.μ. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, το έργο αποδίδει με χιούμορ τη διαδικασία της ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης

• Ο ΟΤΕ και η COSMOTE υποστηρίζουν το 2ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, που διοργανώνει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι σχετικές πρωτοβουλίες του ΟΤΕ και της COSMOTE έχουν ξεκινήσει από το 2009 και ήδη έχουν διανεμηθεί περισσότερα από 700.000 ενημερωτικά έντυπα, έχουν αποσταλεί περισσότερα από 680.000 ενημερωτικά SMS, ενώ περισσότεροι από 36.000 εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι και παιδιά έχουν συμμετάσχει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις. Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 300 εκπαιδευτικές ημερίδες, που παρακολούθησαν πάνω από 14.000 μαθητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook