Γενική Απεργία την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου, προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν σε ολόκληρη τη χώρα από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα, σε συντονισμό με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία και να διαδηλώσουν \”κατά της σκληρής και αδιέξοδης πολιτικής της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων, της διαρκούς συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και της υπονόμευσης του κράτους πρόνοιας που υλοποιούνται με την εφαρμογή ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του ομολογούν τώρα ότι ήταν λάθος\”.

Οι εργαζόμενοι, όμως, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, υπογραμμίζεται, ενωμένοι περισσότερο από ποτέ βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική, η οποία οδηγεί σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Η Ανώτατη Διοίκηση καταγγέλλει, τέλος, την κυβέρνηση ότι καταφεύγει στον αυταρχισμό και την πολιτική καταστολής, ακόμα και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, καθώς επίσης στη μέθοδο των \”συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των συνδικάτων, των εργατικών αγώνων και της συλλογικής δράσης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook