Ο οίκος αξιολόγησης Standard&Poor’s ανέφερε ότι περιμένει κατάθεση αγωγής από την αμερικανική κυβέρνηση εναντίον του για τις πολύ υψηλές, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αξιολογήσεις που έδινε στα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια τα οποία αργότερα κατέρρευσαν και οδήγησαν στην μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον οίκο ότι η αγωγή θα αφορά δάνεια που εκδόθηκαν το 2007. Θα είναι η πρώτη φορά που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προχωρά δικαστικά κατά οίκου αξιολόγησης για αυτό το ζήτημα.

Από την πλευρά της η Standard & Poor’s αρνείται ότι έχει διαπράξει κάτι παράνομο και προσθέτει ότι η αγωγή δεν έχει νομική βάση.

Υπενθυμίζει δε ότι αξιωματούχοι του δημόσιου τομέα έλεγαν το 2007 ότι τα προβλήματα στην αγορά των ενυπόθηκων (subprime) ήταν περιορισμένα.

Η S&P όπως επίσης και άλλοι δύο μεγάλοι οίκοι, η Moody\’s και η Fitch, έχουν κατηγορηθεί ότι συνέβαλαν στην οικονομική κρίση δίνοντας κορυφαίες αξιολογήσεις (ΑΑΑ) σε προβληματικά δάνεια. Το σπάσιμο της φούσκας των στεγαστικών δανείων παρέσυρε στη συνέχεια, το 2008, και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook