Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να υπερδιπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να προσλάβει περίπου 2.000 υπαλλήλους για την εποπτεία των τραπεζών για να γίνει πράξη η τραπεζική ένωση της ευρωζώνης, σύμφωνα με εμπιστευτική μελέτη για την ΕΚΤ.

Στην έκθεση, η οποία σύμφωνα με τους Financial Times ανατέθηκε από τον Mάριο Ντράγκι και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ και υποβλήθηκε προς εξέταση τον περασμένο μήνα, τονίζεται ότι η Φρανκφούρτη πρέπει να διαθέτει τους πόρους και την επιρροή ώστε να εκπληρώσει σωστά το ρόλο της εποπτείας και να προστατεύσει το κύρος της.

Οι ηγέτες της ΕΕ έχουν θέσει ως στόχο την τραπεζική ένωση για την αντιμετώπιση μιας από τις διαρθρωτικές αδυναμίες που συντέλεσαν ώστε να πυροδοτηθεί η κρίση της ευρωζώνης. Η ανάγκη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στο ενιαίο νόμισμα διεφάνη εκ νέου τη Δευτέρα, όταν το πολύμηνη ράλι στα χρηματιστήρια διακόπηκε απότομα. Οι επενδυτές απέσυραν το ενδιαφέρον τους εν μέσω της υπόθεσης δωροδοκίας στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην Μαδρίτη και των προσπαθειών του Μπερλουσκόνι για εκλογική αντεπίθεση.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook