Αγροτικά συλλαλητήρια, διοργανώνει σήμερα στην Κρήτη  η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση με την συμμετοχή αγροτικών συλλόγων.

Στο Ηράκλειο το ραντεβού είναι στις 10:00 στον κόμβο των Πεζών, όπου οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους οχήματα.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥ «ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της» ενώ καλεί  τους αγροτικούς συλλόγους του νομού να προχωρήσουν σε αγωνιστικές αποφάσεις καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν με τα οχήματά τους στη συγκέντρωση στα Πεζά.

Στα Χανιά, στις 11 το πρωί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χανίων.

«Την Τρίτη 5 Φλεβάρη ένας στόχος πρέπει να μπει για κάθε καλοπροαίρετο: Η μαζική συμμετοχή των αγροτοκτηνοτρόφων με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους. Αν είναι δυνατό να βουλιάξουμε την πλατεία» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή του και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χανίων, δηλώνοντας ότι θα δώσει το 'παρών' στην Δημοτική Αγορά.

Τις κινητοποιήσεις των αγροτών χαιρετίζει και η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων νομού Χανίων, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «ο αγώνας τους για να παράγουν φτηνά προϊόντα, ασφαλή και υγιεινά για όλο το λαό είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας των οικογενειών μας για αξιοπρεπή διατροφή. Το ξεκλήρισμα που ετοιμάζουν στην ντόπια φτωχομεσαία αγροτιά θα αυξήσει περαιτέρω τη διατροφική μας εξάρτηση από τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Είναι έγκλημα στην Κρήτη, που έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για ό,τι πιο ποιοτικό τρόφιμο μπορεί να παραχθεί, να τρώμε από κονσέρβες».