Το θρίλερ της σχεδόν εβδομαδιαίας ομηρίας του πεντάχρονου αγοριού από ένοπλο στην Αλαμπάμα έληξε με την έφοδο της αστυνομίας στο «καταφύγιο» του απαγωγέα, απελευθερώνοντας τον μικρό και σκοτώνοντας τον 65χρονο δράστη.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον -περικυκλωμένο εδώ και μία εβδομάδα- 65χρονο Τζίμι Λι Ντάικς, ο οποίος κρατούσε στο υπόγειο καταφύγιό του όμηρο τον πεντάχρονο, «κατέρρευσαν» το απόγευμα της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας).

Θεωρώντας ότι ο πεντάχρονος διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, η αστυνομία εισέβαλε τελικά. Προς το παρόν, δεν δίνει λεπτομέρειες για την επιχείρηση, πέραν του ότι ο μικρός απελευθερώθηκε σώος και ότι ο απαγωγέας είναι νεκρός.

Γείτονες αναφέρουν ότι άκουσαν κάτι που έμοιαζε με έκρηξη και έπειτα έναν πυροβολισμό την ώρα που γινόταν η επέμβαση.

Η υπόθεση έχει ρίξει το βάρος της στη συζήτηση για περιορισμούς στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ. Ο 65χρονος είχε εισβάλει την προηγούμενη εβδομάδα σε σχολικό λεωφορείο, σκότωσε τον οδηγό που προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά και πήρε όμηρο τον πεντάχρονο.

Ο 65χρονος, που δεν είχε συγγενική σχέση με τον πεντάχρονο, φαίνεται πως ήθελε να πιάσει όμηρο ένα οποιοδήποτε παιδί ενώπιον δίκης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook