Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές από την Αθηνά Τζενετ Κορωση, color expert της Koleston που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το καλύτερο χρώμα.

1. Έχε τα εργαλεία κοντά σου:

Πριν ξεκινήσεις να αναμειγνύεις και να απλώνεις τη βαφή, φρόντισε να έχεις όλα τα απαραίτητα κοντά σου. Θα χρειαστείς ένα μικρό μπολ, ένα ή δύο κουτιά βαφής, τα ειδικά γάντια που βρίσκονται στις συσκευασίες, μερικά clips, ένα παλιό t-shirt, μια μεταχειρισμένη πετσέτα και ένα ρολόι. Θυμήσου να βάλεις λίγο conditioner στις άκρες των μαλλιών σου για να τις προστατεύσεις από πιθανό υπερχρωματισμό.

2. Δούλεψε κάθε τούφα χωριστά:

Ξεχώρισε τα μαλλιά σου σε πέντε μέρη (δύο πλαϊνά, δύο στην κορυφή και ένα πίσω) και στήριξε τα κομμάτια των μαλλιών που δεν θα δουλέψεις με κλιπς. Πάρε την τούφα που πρόκειται να βάψεις πρώτη και άπλωσε τη βαφή σε επιλεγμένες λωρίδες τριχών επικεντρώνοντας την προσοχή σου σε όσες τούφες είναι από την εξωτερική μεριά των μαλλιών σου. Βάλε το χρώμα κατευθείαν στη ρίζα με το applicateur του σετ ή το πινέλο, αν διάλεξες επαγγελματική βαφή. Συνέχισε τη διαδικασία χωρίζοντας τα μαλλιά σε λεπτές τούφες με τη λαβή του πινέλου, μέχρι να καλύψεις με χρώμα όλο σου το κεφάλι.

3. Πέρνα ξανά λίγο χρώμα:

Με το μυαλό σου πάντα στο χρόνο που αναφέρουν οι οδηγίες, άφηνε κάθε τούφα που βάφεις να πέφτει απαλά πάνω σε μια πετσέτα που θα έχεις γύρω από τους ώμους, το λαιμό και το σβέρκο σου. Όταν τελειώσεις με όλες τις τούφες, κοίτα πάλι τις ρίζες. Υπάρχει πιθανότητα κάποιες να θέλουν λίγο χρώμα ακόμα, οπότε πέρασε με τα δάχτυλά σου (θυμήσου να φορέσεις γάντια) όση ποσότητα χρειάζεται σε κάθε σημείο.

4. Ξεπλύσου καλά:

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, λούσου με χλιαρό προς δροσερό νερό. Ξέπλυνε το κεφάλι σου καλά, μέχρι να μην βγαίνει άλλο χρώμα. Άπλωσε το σαμπουάν τρίβοντας το δέρμα του κεφαλιού με τα ακροδάχτυλα ώστε να μην μείνουν υπολείμματα βαφής στις ρίζες.  

Με γεια το νέο σου χρώμα!

shape

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook