Η Scuderia Toro Rosso αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013. Το όγδοο κατά σειρά στην ιστορία της στο σπορ, παρουσιάστηκε σε μία εκδήλωση που έλαβε χώρα στο pit lane της ισπανικής πίστας της Χερέθ.

Η STR8 είναι το πρώτο μονοθέσιο που δημιουργήθηκε από τη σχεδιαστική ομάδα του Λούκα Φουρμπάτο, που εντάχθηκε στο δυναμικό της Toro Rosso πριν από ένα χρόνο. Ο Τζόρτζιο Ασανέλι που πλέον βρίσκεται σε ρόλο τεχνικού διευθυντή στη Brembo παραχώρησε τη θέση του στον Τζέιμς Κι προερχόμενου από τη Sauber.

Η μικρή Ιταλική ομάδα που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά της Minardi από τη Red Bull θα χρησιμοποιεί κινητήρα και σύστημα KERS από τη Ferrari και ελαστικά από την Pirelli.


Οδηγοί της παραμένουν οι Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ζαν Ερίκ Βερν. Μιλώντας στην παρουσίαση της ομάδας ο αγωνιστικός διευθυντής Φρανς Τοστ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η F1 ετοιμάζεται για μια νέα εποχή από το 2014 και στην Toro Rosso έχουμε κάνει ήδη τις απαραίτητες αλλαγές στον οργανισμό μας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύουμε πως οι αλλαγές αυτές θα μας βοηθήσουν και βραχυπρόθεσμα, σε αυτή δηλαδή τη σεζόν και με δεδομένο ότι οι πιλότοι μας είναι πλέον πιο έμπειροι, ξεκινάμε τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης με αισιοδοξία». 


Από την πλευρά του ο 23χρονος Αυστραλός Ντανιέλ Ρικιάρντο που θα αγωνιστεί για 2η χρονιά με την Toro Rosso τόνισε: «Έχω αυτοπεποίθηση ως οδηγός και ως άνθρωπος. Πιστεύω περισσότερο στον εαυτό μου απ’ ότι πέρυσι. Πάντα είχα την επιθυμία και την αποφασιστικότητα να πετύχω αλλά νιώθω πλέον ακόμα πιο έτοιμος ώστε να δείξω τι αξίζω. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα στην Αυστραλία και όταν επέστρεψα στο εργοστάσιό μας στη Φαένζα, ένιωσα έναν αέρα αισιοδοξίας, με όλους να είναι ενθουσιασμένοι με το νέο μονοθέσιο. Ο στόχος μας φέτος είναι απλός. Να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι».


\"\"


Ο 22χρονος Γάλλος, Ζαν Ερίκ Βερν που πέρυσι είχε μια σεζόν με έντονες διακυμάνσεις και προβλήματα σστις κατατακτήριες δοκιμές τόνισε: «Η προετοιμασία για αυτή τη σεζόν αποτελεί μία εμπειρία εντελώς διαφορετική σε σχέση με πέρυσι, όπου ταξίδευα στο άγνωστο. Έπρεπε να μάθω τις περισσότερες πίστες, να κατανοήσω τόσες λεπτομέρειες σχετικά με τη F1 και να προσαρμοστώ στον τρόπο εργασίας με την ομάδα. Φέτος, παρότι θα συνεχίσω να μαθαίνω καθώς αυτό δεν σταματά ποτέ, έχω τις βάσεις και θα μπορέσω να επικεντρωθώ σε συγκεκριμένα μέρη της δουλειάς. Γενικά, υπάρχει μία νέα φιλοσοφία στις τάξεις της ομάδας. Δεν θα έλεγα πως δουλεύουν όλοι πιο σκληρά αλλά ίσως προς μία πιο σωστή κατεύθυνση».


Η Toro Rosso STR8 ξεκίνησε σήμερα δοκιμές εξέλιξης στη Χερέθ.


\"\"
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook