Απόφαση για νέα 48ωρη απεργία έλαβαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους.

Άγνωστο παραμένει πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση, δεδομένου ότι θεωρείται πολύ πιθανό να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης, μιλώντας νωρίτερα στο Mega τόνισε ότι μετά τη διαπραγμάτευση που γίνεται με την κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία.

Είμαστε στην έκτη ημέρα, δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται άλλες κοινωνικές ομάδες, τόνισε και πρόσθεσε ότι περιμένει να επικρατήσει σύνεση στις αποφάσεις της ΠΝΟ, διαφορετικά η κυβέρνηση θα λάβει τις δικές της αποφάσεις.

Προς το παρόν είναι άγνωστο το πως θα αντιδράσουν οι αγρότες της Κρήτης και ειδικά των Χανίων τα κηπευτικά των οποίων δεν μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής στον Πειραιά, όπως έγινε με κηπευτικά απο Ηράκλειο και Λασίθι.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να συγκεντρωθούν και απόψε στο λιμάνι της Σούδας απαιτώντας την εξεύρεση λύσης για να μην πεταχτεί σε χωματερές ο κόπος τους.

Όμως ανάλογες κινήσεις αναμένονται και απο τους αγρότες Ηρακλείου και Λασιθίου οι κηπευτικές καλλιέργειες των οποίων βρίσκονται σε πλήρη παραγωγή.

Πάντως εκτιμάται πως θα δοθεί μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να δούν πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ τα προβλήματα απο τον πολυήμερο ναυτικό αποκλεισμό της Κρήτης οξύνονται και σε άλλους τομείς. Τα ράφια των σουπερ μάρκετ αδειάζουν.

"Φρέσκα" προιόντα που έρχονται στο νησί απο την υπόλοιπη χώρα, έχουν εξαφανιστεί.

Επιχειρήσεις που περιμένουν διάφορα προιόντα αναγκαία για την λειτουργία τους, έχουν "σηκώσει τα χέρια ψηλά".