Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά τον εντοπισμό του κρησφύγετου στο Χαλάνδρι. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει για ένα ακόμη διαμέρισμα, που κατά τις πληροφορίες εμφανίζεται ως φορολογικό γραφείο, ενώ ερευνά και για τον οπλισμό της οργανώσης, καθώς αυτός δεν εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται μια σακούλα, η οποία κατά τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής μπορεί να συνδέει τους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης με την επίθεση στο Mall.

Ανάμεσα στα ευρήματα της αστυνομίας από το διαμέρισμα του Χαλανδρίου είναι διευθύνσεις οκτώ άλλων διαμερισμάτων, καθώς και ένα δελτίο παραγγελίας – παραλαβής για την κατασκευή δύο πινακίδων για φοροτεχνικό γραφείο. Βάσει αυτών, η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι νεαροί είχαν νοικιάσει κι άλλο διαμέρισμα (ένα από τα οκτώ που είχαν σημειώσει) και ως «βιτρίνα» χρησιμοποιείται το φοροτεχνικό γραφείο.

Σε ό,τι αφορά το διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι από αυτό το σπίτι ξεκίνησαν και σε αυτό να κατέφυγαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο Mall. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. το επιχείρημα αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα νοικιάστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Mall, ενώ εντοπίστηκε και μία σακούλα που εξετάζεται εάν πρόκειται για τη σακούλα με την οποία μεταφέρθηκε η βόμβα στο πολυκατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η σακούλα ερευνάται για ίχνη πυρίτιδας.

Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα και του 24χρονου συλληφθέντα για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη με αποτυπώματα από την πρώτη γιάφκα της οργάνωσης που είχε εντοπιστεί στο Χαλάνδρι, στη οδό 25ης Μαρτίου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook