Δύο άτομα μαχαίρωσαν στο πρόσωπο έναν μαθητή της β\’ Λυκείου, λίγο πριν μπει στο σχολείο, το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καταγγέλλει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Π.Φάληρο. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ίδια άτομα είχαν προκαλέσει έξω από το χώρο του σχολείου μαθητές με φασιστικά συνθήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την επίθεση ως φασιστική και δολοφονική ενέργεια και καλεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τη δημοτική αρχή Π.Φαλήρου να ξεσκεπάσει τους ενόχους, να προστατεύσει τους δημότες και να πάρει μέτρα κατά του φασισμού.

Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:

«Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 8.15 το πρωί έξω από το 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, δυο  άτομα μαχαίρωσαν στο πρόσωπο έναν μαθητή της Β΄ Λυκείου λίγο πριν μπει μέσα στο σχολείο, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Τις προηγούμενες μέρες τα ίδια άτομα είχαν προκαλέσει έξω απ το χώρο του σχολείου μαθητές με φασιστικά συνθήματα.

Αυτό έρχεται σε συνέχεια των δολοφονικών επιθέσεων σε μετανάστες στην περιοχή μας και της επίθεσης ενός ρακοσυλλέκτη μετανάστη στην Αχιλλέως πριν από 3 μήνες.

Επειδή τα παιδιά μας δεν πρέπει να μάθουν να ζουν με το φόβο και την ανασφάλεια και επειδή πιστεύουμε πως αξίζει ν απολαμβάνουν την ελευθερία και την ισότητα, καταγγέλλουμε τέτοιες φασιστικές ενέργειες, σα δολοφονικές και καλούμε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη και τη Δημοτική αρχή Π. Φαλήρου να ξεσκεπάσει τους ενόχους, να προστατεύσει τους Δημότες και να πάρει τα μέτρα της κατά του φασισμού.

Καλούμε τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και όλους τους συλλογικούς φορείς της πόλης να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε φαινόμενο φασιστικής τρομοκρατικής βίας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην απαραίτητη κοινή αντιφασιστική δράση.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, θα συνεχίσουμε ν αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και ελεύθερο κόσμο, χωρίς βία τρομοκρατία και ρατσισμό».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook