Εντυπωσιακή και …πρωτόγνωρη η πολιτική αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας και του Σύριζα και ενγένει της Αριστεράς. Και τούτο διότι η Αριστερά, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είχε επιβάλει ιδεολογική ασυλία αλλά και ιδεολογική τρομοκρατία σε όλο το εποικοδόμημα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εκμεταλευόμενη την… απουσία της μέχρι πρότινος ενοχικής και αποϊδεολογικοποιημένης (κεντρο)δεξιάς.

Η Αριστερά όμως τώρα διαπιστώνει ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑ είναι σκληρός ιδεολογικός αντίπαλος, και αυτό προξενεί, αμηχανία αν όχι ταραχή και αδιέξοδα, βλέποντας ότι η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ παράταξη της πατρίδας μας και ο ηγέτης της ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ κυριαρχούν στη πολιτική ζωή του τόπου, στην πιό δύσκολη και κρίσιμη περίοδο από τον πόλεμο μέχρι σήμερα.

Η προσπάθεια της Αριστεράς, να διεκδικεί για τον εαυτόν της το ρόλο του γενικού κατήγορου για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η οικονομία, ως να μην έχει καμία ευθύνη η ίδια με τις πράξεις και τη συμπεριφορά της προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.

Για δεκαετίες τα κόμματα και οι ομάδες της Αριστεράς άσκησαν καταλυτική επίδραση στην εξάπλωση όλων των παθογενειών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Και μάλιστα, ακόμη και σήμερα, τις ίδιες αυτές πρακτικές που διέβρωσαν τα θεμέλια της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, συνεχίζει να τις υποθάλπει, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς καμία διάθεση διόρθωσης των υπονομευτικών της πολιτικών, χωρίς καμία ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Και στην Αριστερά οι ευθύνες είναι τεράστιες και ουσιαστικές:

Εξανάγκασε με στοχευμένες κινητοποιήσεις και μαξιμαλιστικές θέσεις μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις να βάλουν «λουκέτο», καταδικάζοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Ακύρωσε επενδυτικές δραστηριότητες, έδιωξε επενδυτές και δημιούργησε σε παγκόσμιο επίπεδο την εικόνα μιας χώρας εχθρικής στις επενδύσεις λόγω των «κοινωνικών» αντιδράσεων, που υποδαύλιζε.

Καθοδήγησε διαμαρτυρίες που πλήγωσαν καίρια τον τουριστικό τομέα, τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στον τομέα της κρουαζιέρας, που ως συνέπεια έχει την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Έδωσε τη χαριστική βολή, κυριολεκτικά, στην εμπορική κίνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας με συνεχείς κινητοποιήσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις λίγων δεκάδων διαδηλωτών, που εμπόδιζαν την κίνηση, και απέτρεπαν τους καταναλωτές να πάνε στα καταστήματα, ταλαιπωρώντας τους ίδιους τους εργαζομένους.

Υποστήριξε κάθε παράλογο και αντικοινωνικό προνόμιο που επεδίωξε η οποιαδήποτε συντεχνία.

Εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον περιορισμό της μετανάστευσης των νέων, την ευγενή άμιλλα με στόχο τη βελτίωση της τριτοβάθμιας Παιδείας.

Επέτρεψε, δίνοντας ιδεολογικό άλλοθι, και σε μερικές περιπτώσεις από κάποια τμήματα της Αριστεράς και πολιτική κάλυψη, στους «γνωστούς αγνώστους», κουκουλοφόρους ή μη, να καίνε δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, να ασκούν βία σε πολίτες, να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και ευταξίας.

Εναντιώθηκε στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου που στοχεύει στην υπεράσπιση της νομιμότητας, της προστασίας του απλού πολίτη, της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Υπερασπίστηκε και συνεχίζει να υπερασπίζεται ως σήμερα, το δικαίωμα συμμοριών, με ιδεολογικό ή μη περίβλημα, να χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλο της εγκληματικής δραστηριότητάς τους.

Καθοδήγησε για χρόνια καταλήψεις σχολείων, με μειοψηφικές ομάδες μαθητών, ή ακόμη και εξωσχολικών στοιχείων, με δήθεν αιτήματα αναβάθμισης της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας εις βάρος των μαθητών.

Αντιτάχθηκε σε οποιοδήποτε μέτρο περιορισμού της λαθρομετανάστευσης, και της γενικευμένης ανομίας σε αστικές περιοχές που έχουν μετατραπεί σε γκέτο.

Συντάχθηκε και προώθησε κάθε ιδεολόγημα το οποίο στόχευε στην υπονόμευση της ελληνικής ταυτότητας, στην αρνητική αναθεώρηση της ελληνικής ιστορίας, στην ενότητα του ελληνικού λαού.

Ο βασικός στόχος είναι να τερματιστεί η μεταπολιτευτική πολιτική ηγεμονία της ριζοσπαστικής Αριστεράς και να εξουδετερωθούν σταλινικοί θύλακες που υπάρχουν ακόμα στο κράτος και θέτουν εμπόδια στις προσπάθειες που γίνονται για να αλλάξει το κλίμα και να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Απέναντι, στον ολετήρα της Αριστεράς τώρα υπάρχει η μεγάλη φιλελεύθερη, λαϊκη και πατριωτική κεντροδεξιά παράταξη, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ, για την ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ όσο και αν δεν… αρέσει στην, σε δεινή πλέον ιδεολογική θέση, ευρισκόμενη ελληνική ριζοσπαστική Αριστερά. Η ΑΣΥΛΙΑ των «ιερών αγελάδων» που διατηρούσε παραδόξως η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως σήμερα ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

Γιώργος Παπαδάκης
Δικηγόρος
Εκπρόσωπος Τύπου ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook