Εννέα άνθρωποι έχουν βρει αφύσικο θάνατο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε κτίριο προαστίου του Βερολίνου, αποσπώντας δικαιωματικά τον τίτλο του «καταραμένου σπιτιού».

Χτισμένο πριν από 25 χρόνια στην περιοχή Γκάτοφ του Σπάνταου, το μεγάλο σπίτι υπήρξε οικία πρώην ιδιοκτήτη οίκου ανοχής που κατέληξε αποκεφαλισμένος έπειτα από δυστύχημα που είχε με τη μοτοσικλέτα του σε κοντινό αυτοκινητόδρομο το 2003, ενός ζευγαριού που αυτοκτόνησε, μιας οικογένειας που ξεκληρίστηκε ως αποτέλεσμα φόνου και αυτοκτονίας κι ενός επιστήμονα που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το καλοκαίρι του 2012, η αστυνομία του Βερολίνου κλήθηκε στο κτίριο, στον τελευταίο όροφο του οποίου κείτονταν νεκρά τα σώματα τετραμελούς οικογένειας που είχε φονευθεί από άτομο που στη συνέχεια αυτοκτόνησε με μία πλαστική σακούλα.

Άλλη μία αυτοκτονία είχε λάβει νωρίτερα, το 2000, όταν ένας Ολλανδός σφράγισε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, άνοιξε το γκάζι με αποτέλεσμα να πεθάνει από δηλητηρίαση.

Πηγή: «Σπίτι θανάτου» στο Βερολίνο έχει «φιλοξενήσει» 9 νεκρούς μέσα σε 15 χρόνια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/89311#ixzz2K2FjDqWV