Ρύθμισε τα χρέη της, πέτυχε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών, αλλά και έσωσε το σπίτι της δανειολήπτρια νοικοκυρά στα Χανιά η οποία δεν έχει εισόδημα εκτός από μια "κουτσουρεμένη" σύνταξη του συζύγου της.

Επί της ουσίας της υπόθεσης η οποία εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Χανίων και όπως αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

"Βραχνάς για ηλικιωμένο ζευγάρι, είχαν γίνει τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών, για χρέος της γυναίκας-συζύγου , η οποία δεν εργάζεται ζει και βιώνει από την σύνταξη του συνταξιούχου συζύγου της, ο οποίος όμως συγχρόνως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω αυτών και της παρατεταμένης ύφεσης από την οικονομική .κατάσταση της Χώρας, δεν έχει εργασία.

Δηλαδή δεν έχει εισόδημα παρά μόνο από την πενιχρή σύνταξη του συζύγου της.

Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι χρεωμένη σε δύο Τράπεζες και σε έξι πιστωτικά προϊόντα συνολικού ύψους οφειλής 34.706,67 Ευρώ.Το δικαστήριο την καλεί αφού εξαιρεί από την εκποίηση το ακίνητο που αποτελεί την δυνητική κύρια κατοικία της δανειολήπτριας να καταβάλει 30.852 ευρώ ήτοι ποσοστό 84,65%. του χρέους της, απαλλάσσοντας την από το υπόλοιπο των χρεών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν".

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την τόσο σημαντική απόφασή του

α)Ρύθμισε το χρέη της δανειολήπτριας με μηνιαίες καταβολές επί μια τετραετία
β)Εξαίρεσε από την εκποίηση ακίνητο 80τ.μ με παλαιωμένη οικία 80 τ.μ
γ)Της χορήγησε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών από την ημερομηνία έκοδης της απόφασης
Κλήθηκε δε για τη διάσωση του ακινήτου της να καταβάλλει επί επτά έτη (84) μήνες χωρίς ανατοκισμό με μέσω επιτόκιο στεγαστικού δανείου.
¨δ)"Κουρεύεται" και το χρέος κατά 15,34% ήτοι περίπου 4000 Ευρώ