Μέσω κινητού τηλεφώνου που θα έχουν μαζί τους οι τροχονόμοι θα γίνονται σε λίγους μήνες οι έλεγχοι της Τροχαίας.

Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στον σχεδιασμό μιας ειδικής εφαρμογής που θα λειτουργεί στις πλατφόρμες των σύγχρονων smartphones.

Εκτός από τους ελέγχους - εξπρές για τα ανασφάλιστα οχήματα, θα προβλέπεται και η επέκταση του σχεδίου για οχήματα που δεν είναι περασμένα από ΚΤΕΟ.

Η εντολή που θα έχει κάθε πλήρωμα περιπολικού ή συνεργείο ελέγχου της Τροχαίας που σταματάει οχήματα για έλεγχο, θα είναι να μην εξαντλείται απλώς να ζητάει άδεια και δίπλωμα, αλλά να συνδέεται on-line με τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί στην ΓΓΠΣ με στοιχεία από το υπουργείο Μεταφορών και τις ασφαλιστικές εταιρίες για να διαπιστώνει άμεσα αν ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν το όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο κοντινό μέλλον να αναζητούνται με τον ίδιο τρόπο και τυχόν ανεξόφλητα χρέη του ιδιοκτήτη προς την εφορία.

Ραβασάκια σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα:

Ραβασάκια σε όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα ετοιμάζεται να στείλει το υπουργείο Οικονομικών, που επιστρατεύει σαρωτικές διασταυρώσεις από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο προκειμένου να εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων.

Το υπουργείο θα στέλνει ραβασάκια με προθεσμία οκτώ ημερών για την ασφάλιση του οχήματος, η οποία όμως θα είναι εφικτή μόνο αφού ο ιδιοκτήτης καταβάλει παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου, σύμφωνα με Τα Νέα.

Αν αγνοήσει τις προθεσμίες, η ΓΓΠΣ θα στέλνει ηλεκτρονική επιστολή στην Αστυνομία για την κατ’ οίκον επίδοση βεβαίωσης προστίμου από 250 έως 1.000 ευρώ και την αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, πινακίδων και διπλώματος.

Τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο, σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς και η επιβολή παραβόλου 250 ευρώ μπορεί θεωρητικά να αυξήσει τα δημόσια έσοδα κατά 375 εκατ. ευρώ.με πληροφορίες από Τα Νέα/news247.gr