Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών το NBC ασχολήθηκε με τα κακοποιημένα πρόσωπα του 20χρονου Νίκου Ρωμανού και του 24χρονου Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου.

Στο ρεπορτάζ του το NBC αναφέρει: «Έλληνας εισαγγελέας διέταξε έρευνα την περασμένη Δευτέρα για να διαπιστωθεί αν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για ληστεία σε τράπεζα ξυλοκοπήθηκαν ενώ ήταν υπό κράτηση. Η αστυνομία έδωσε αλλοιωμένες φωτογραφίες των κατηγορουμένων στη δημοσιότητα ώστε τα τραύματα να φαίνονται λιγότερο σοβαρά. Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατηγορούν την ελληνική αστυνομία για άθλιες συνθήκες κράτησης τόσο των μεταναστών όσο και των κρατουμένων.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν αρχικά φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών ηλικίας 20-25 ετών οι οποίοι είναι με μελανιές και μώλωπες. Στη συνέχεια η αστυνομία δημοσιεύει φωτογραφίες των ίδιων ατόμων όπου οι μελανιές έχουν εξαφανιστεί και οι φωτογραφίες έχουν αλλοιωθεί».

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ του το NBC αναφέρει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας αναγνώρισε ότι οι φωτογραφίες έχουν παραποιηθεί με photoshop αλλά υπερασπίστηκε την απόφαση αυτή λέγοντας: «Photoshop χρησιμοποιήθηκε για να είναι αναγνωρίσιμοι οι κατηγορούμενοι στο κοινό. Οι φωτογραφίες όμως δεν θα έπρεπε να είχαν δημοσιευτεί».

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook