Να τους καλέσει σε άμεση και ουσιαστική διαβούλευση για το νέο φόρο στα ακίνητα, ζητούν με επιστολή τους στον Γ.Στουρνάρα οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων, τονίζοντας ότι ο στόχος για έσοδα 3,2 δισ. ευρώ ετησίως μέσω της φορολόγησης των ακινήτων είναι απολύτως ανέφικτος, ότι επιχειρείται να μονιμοποιηθεί το χαράτσι και ότι οι εισηγήσεις για μια νέα δημευτικού χαρακτήρα φορολογία απειλούν με εξαθλίωση τους ιδιοκτήτες, αλλά και με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία τη χώρα.

«Αν συνεχίσετε να μας αγνοείτε, κε Υπουργέ, δεν μας μένει παρά να έρθουμε στο Υπουργείο σας και να σας παραδώσουμε τα κλειδιά των ακινήτων μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), που ζητά να εισακουσθούν οι προτάσεις της ούτως ώστε ο νέος ΦΑΠ να διαμορφωθεί σε επίπεδα που να μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι.

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ

«Η Ομοσπονδία μας που είναι το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των ιδιοκτητών ακινήτων αυτής της χώρας, σας έχει γνωστοποιήσει κατ΄ επανάληψη τις προτάσεις της για το σχεδιαζόμενο νέο ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας.

» Οι προτάσεις αυτές αποβλέπουν στο να είναι δίκαιη η κατανομή των φορολογικών βαρών έτσι ώστε καθένας να πληρώνει το φόρο που αναλογεί στη δική του περιουσία, και όχι κάποιοι να απαλλάσσονται και κάποιοι άλλοι να φορτώνονται, εκτός από τους δικούς τους, και τους φόρους που αντιστοιχούν στις περιουσίες των άλλων.

» Αποβλέπουν επίσης στο να αντιστοιχούν τα βάρη αυτά στην πραγματική τρέχουσα φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.

» Όχι μόνο αγνοήσατε τις προτάσεις μας, αλλά επιπλέον σήμερα εισηγείσθε μια νέα δημευτικού χαρακτήρα φορολογία η οποία θα αντικαταστήσει και μονιμοποιήσει εισπρακτικά το ΕΕΤΗΔΕ, με τον απόλυτα ανέφικτο στόχο των 3,2 δισ. ετησίως, αγνοώντας την σημαντική εισήγησή μας για μειωτικό συντελεστή 0,50 σε όποιο ακίνητο την τελευταία διετία έχει καταχωρηθεί ως κενό και χωρίς εισόδημα στο έντυπο Ε2.

» Έτσι καταστρέφετε όλους τους ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων ακινήτων αλλά και οικοπέδων, οι οποίοι κάλλιστα γνωρίζετε ότι αδυνατούν πλήρως να ανταποκριθούν στο νέο, γι’ αυτούς, φόρο!

» Κύριε Υπουργέ, ξεχνάτε ότι ακίνητη περιουσία στη χώρα αυτή απέκτησαν όχι αυτοί που κέρδιζαν πολλά χρήματα, αλλά εκείνοι που δούλεψαν σκληρά και αποταμίευαν.

» Ουδείς δικαιούται να περιφρονεί τους κόπους και τις θυσίες τους και να τους μεταβάλει σε ισόβιους φόρου υποτελείς, αυτούς και τα παιδιά τους, ακριβώς γι’ αυτή τους την επιλογή!

» Ζητούμε να μας καλέσετε σε άμεση και ουσιαστική διαβούλευση για το νέο φόρο, ο οποίος απειλεί τις περιουσίες μας με πλήρη απαξίωση, με εξαθλίωση τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και τη χώρα με πλήρη δημοσιονομική αποτυχία, αν βασιστεί στην αρπακτικότητα και την «ποινικοποίηση» της κατοχής ακίνητης περιουσίας.

» Αν συνεχίσετε να μας αγνοείτε, κε Υπουργέ, δεν μας μένει παρά να έρθουμε στο Υπουργείο σας και να σας παραδώσουμε τα κλειδιά των ακινήτων μας…» καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook