Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και η διάσημη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Άλκη Ζέη δήλωσε στο Flashnews.gr ότι "εύχομαι για το παιδικό βιβλίο, οι σχιλικές βιβλιοθήκες να πληθαίνουν και όχι να κλείνουν. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά το βιβλίο, γιατί τα βοηθά να μαθαίνουν να διαβάζουν από μικρά. Το παιδικό βιβλίο είναι πολύ σπουδαίο για την ψυχή του παιδιού"

Παράλληλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη ως διασκευαστή και μεταφραστή παιδικών βιβλίων, ενώ στο δεύτερο μέρος τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την πολυβραβευμένη συγγραφέα Λίτσα Ψαραύτη.

Τα βιβλία της συγγραφέως θα ξεφυλλίσουν τα παιδιά στην Έκθεση Βιβλίου και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν και θα εικονογραφήσουν το δικό τους βιβλίο σ’ ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που θα τους ενθουσιάσει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, στη Μυρτιά Ηρακλείου, και ώρα 11.00 το πρωί.