Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη βουλή κατά την κατάθεση του συνεργάτη του κ. Παπακωνσταντίνου, Γιώργου Αγγελόπουλου, υπεύθυνου για θέματα Πληροφορικής στο υπουργείο Οικονομικών –στον οποίο είχε δοθεί η εντολή από τον πρώην υπουργό Οικονομικών να επεξεργαστεί το CD που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ, να εντοπίσει τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες και να υπολογίσει το συνολικό ποσό όλων των καταθέσεων.

Οταν οι βουλευτές μέλη της επιτροπής αντιλήφθηκαν ότι η εικόνα του αρχείου που τους περιέγραψε ότι επεξεργάστηκε ο κ. Αγγελόπουλος διέφερε από εκείνη που τους είχε μεταφέρει ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών Θ. Φλωράτος στην κατάθεσή του σχετικά με το πρόσφατο αντίγραφο CD που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές με την επισήμανση μάλιστα ότι ήταν το ίδιο με το αρχικό, διέκοψαν τη συνεδρίαση και βγήκαν από την αίθουσα, περιμένοντας να βρεθεί το κλειδί που αντιστοιχεί στο γραφείο της βουλής όπου φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο η σχετική δικογραφία με το επίμαχο CD.

Και αυτό προκειμένου ο κ. Αγγελόπουλος να διαπιστώσει αν επρόκειτο για το ίδιο ψηφιακό αρχείο που είχε επεξεργαστεί. Τελικά το κλειδί βρέθηκε ύστερα από σχεδόν μία ώρα αναμονής για να σφραγιστεί τελικά σε φάκελο, να κλειστεί εκ νέου στο χρηματοκιβώτιο και να πιστοποιηθεί από τα μέλη της επιτροπής ότι θα το ανοίξουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook